Real time web analytics, Heat map tracking

Labyrint Hof van Heden

Labyrinten vinden we al terug in verschillende eeuwenoude culturen. We treffen ze aan in het landschap in meanderende holle wegen, in onderaardse gangenstelsels, grotten en langs kusten. Later in de christelijke cultuur werden ze in kerkvloeren gelegd. De oerbetekenis was een inwijdingsweg in het mysterie van de cyclus van geboorte, leven, sterven en wedergeboorte. Het bracht de mens in contact met zijn plaats in de kosmos.

Het labyrint lopen betekent: een weg ‘naar binnen’ gaan. Het is een verstillende loopmeditatie. In de beweging naar het centrum kom je bij je je innerlijke wijsheid. Het inzicht dat je zo ontdekt neem je mee op je terugweg naar buiten. en helpt je vorm geven aan hoe je verder gaat.
Het labyrint symboliseert de levensweg. Soms ben je dichtbij je doel, dan weer word je –ver van je bron, het centrum- teruggeworpen. Het labyrint lopen brengt je dichterbij jezelf in antwoord op vragen rond loslaten van oude patronen, rond aandacht geven aan belangrijke momenten in werk, gezin of levensfase zoals partnerschap, geboorte en afscheid.
In de Hof van Heden in Oostelbeers legden we een labyrint aan, in de vorm die in de kathedraal van Chartres is te vinden. Hier organiseren we onze labyrint-workshops.
Ook wordt het labyrint op verzoek opengesteld voor bezoek, uw vraag is welkom.

Van mei tot augustus is de tuin elke woensdag open tussen 11u tot 17u.

Informatie/data: http://www.nieuwtij.nl/activiteiten/labyrint-workshop/, telefoon: 013 59 06 444/ 06 83 84 83 67. Locatie: de Hof van Heden, Achterste Heistraat 9 5091 JB Oostelbeers

Ongehaast


Ongehaast
Op zoek naar mijn midden

Wachten
Op een influistering
Iets dat zegt
Een stap terug te doen
Of
Misschien wel drie naar voren

Wonderlijk,
Het ervaren
Van mijn eigen ritme


Marion Spronk

verzoeningslabyrint.png