Real time web analytics, Heat map tracking

Heleen Fluitman

 

IMG 0648

 Eikpunt-labyrint Smalle Ee - op de grens van bos en water


Contactgegevens

adres:     Kleasterkampen 6
              9214VP Smalle Ee
Tel.:       06-43069696
Prakijk:  Eikpunt-brengt mens en organisatie bij de kern
Email:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.eikpunt.nu
twitter:   @eikpunt Eik van Eikpunt

 

Actueel (beschrijvingen hieronder)
Eikpunt-labyrint: Kleasterkampen 6, Smalle Ee
Begeleiding in overleg en alleen op afspraak.

Vlinderlabyrint: 
de Buorren 17, Lippenhuizen
Op particulier terrein, wel vrij toegankelijk.


Mogelijkheden

- Eikpunt-labyrint - vanuit begeleidingstraject of eenmalige vraag

- Creatie op locatie - vlinderlabyrint in Lippenhuizen - vrij toegankelijk

- Chartres labyrint en labyrint van touw/regenbooglint

- Keramische vingerlabyrinten, door Thea Grobben

 

Samenwerking

Voor het creëren van labyrinten op locatie werk ik samen met Thea Grobben. Heb je vragen over het gebruik van het Chartres Labyrint, touw-labyrinten en keramische vingerlabyrinten dan kun je bij ons beide terecht. Het Chartres Labyrint kan door zijn omvang alleen in bijzijn van ons gelegd worden. 

Chartres v touw en zeildoek      chartres touw zeildoek

 

Wie ik ben.....een weg-voorbereider, aan het licht brenger, levensloop-begeleiderMijn specialisatie is het werken in het moment zoals zich dat aandient, imaginair/beeldend werken en begeleiding op maat naar de specifieke persoon vorm gegeven. Vanuit mijn eigen praktijk Eikpunt, gecertificeerd begeleider voor levens en loopbaanvragen, werk ik regelmatig met het labyrint. Verder heb ik in 2014 samen met Hanny van Putten VOF Leerkrachtlijn opgericht (www.leerkrachtlijn.nl). 

 

Hoe het begon: Het eerste labyrint liep ik op het strand van Sestri Levante (Italië), tijdelijk aangelegd in het kader van een congres. Ik was onder de indruk. Er volgden diverse andere labyrinten, o.a. in Zwitserland, Engeland (de Tor Glastonbury, Standing Stones) en de theatertuin in Rijs (zuid-west Friesland). Het graancirkel labyrint in Chaam bij Angel Place heeft me ertoe gebracht zelf een labyrint aan te leggen voor mijn huis in Smalle Ee. Tja...de antwoorden liggen vaak dichter bij dan je denkt. Dit is het Eikpunt-labyrint geworden, Henry Stoffelen heeft hier zijn eigen specifieke rol in gehad. 

 

Kenmerkend: De labyrinten waar ik bij betrokken raak worden veelal in de buitenlucht op het raakvlak natuur-cultuur gecreëerd. Het Eikpunt-labyrint zet ik gericht in bij de begeleiding in mijn praktijk, deze is alleen op afspraak toegankelijk. In de hektiek van deze tijd is er een toenemende behoefte en verlangen je aandacht naar binnen de richten, in verbinding met jezelf, de natuur en de aarde. Een labyrint geeft hier de mogelijkheid voor. Zo oefen ook ik geduld en vertrouwen om voort te bewegen op wat er op mijn pad komt; creëeren i.p.v. construeren.

 

Eikpunt-labyrint: Het creëren van dit labyrint was een bijzonder proces, de kracht van de creatie. Vertrouwen op het creëren in plaats van te willen begrijpen. 

Het labyrint staat voor mij symbool voor het nemen van verantwoordelijkheid voor jeZelf en je eigen te lopen pad. Het Eikpunt labyrint geeft de keuze uit twee ingangen, waarvan de paden bij het middelpunt, de diep gewortelde Eik, samen komen. Ieder pad met een eigen dimensie. Het is één pad met een veelheid aan mogelijkheden hoe jij je eigen weg gaat. Door het lopen ervan kan je ervaren waar jij je in je eigen proces bevindt. 

 

Eikpunt labyrint

 

Creatie op locatie Een locatie vraagt soms om een labyrint, de wijze waarop is iedere keer verschillend. Het is boeiend om mee te kijken welk labyrint/pad er mogelijk kan ontstaan. Vaak is een andere kijk-richting of andere kijk-wijze nodig, vaak ook ontstaat het als vanzelf en is geduld een schone zaak.

 

Vlinderlabyrint in de boomgaard, adres: de Buorren 17, Lippenhuizen.

Rechts naast het huis van Dhr. Kees Stolwijk is een onverhard pad (auto bij de weg parkeren). Na 50 m is rechts in de boomgaard het labyrint. Het is particulier terrein maar vrij toegankelijk. Er liggen ook keramische vingerlabyrinten van Thea Grobben.
In eerste instantie hadden we geen idee hoe dit te doen op deze plek, het waren allemaal bomen. Tot het moment dat we anders gingen kijken, en zagen dat het er eigenlijk al lag. Het vlinderlabyrint werd gecreëerd met een windstrekenpad erom heen, gewoon gemaaid in het gras. Het lag precies Noord-Zuid. Het labyrint heeft twee ingangen, je kunt hem linksom of rechtsom lopen. Verrassend zijn de uiteinden van de voelsprieten van de vlinder. Er zitten een aantal krachtplekken in die je, door hem bewust te lopen, vanzelf op je eigen wijze ervaart. 

Vlinderlabyrint - vanaf de voelsprieten /noord-zuid (foto's Gert Tabak)     

Vlinderlabyrint Lippenhuizen

                         

             Vinger-vlinderlabyrint keramiek (Thea Grobben)

     Vlinder-vingerabyrint keramiek

 

Vlinderlabyrint, links het windstrekenpad

vlinderlabyrint

 

Keramische vingerlabyrinten van Thea Grobben

Keramische vingerlabyrinten

 

Kraanvogel-labyrint (tijdelijk in zomer 2014 Kloosterheuvel Smalle Ee)

Kraanvogel-labyrint Smalle Ee

 

Labyrinten tijdelijk op locatie: In het voorjaar van 2014 hebben we op de kloosterheuvel in Smalle Ee het Chartres labyrint  gelegd. Dit labyrint heeft Thea Grobben zelf gemaakt van touw en oud zeildoek, het is prachtig vormgegeven. Het heeft dezelfde maat als het originele Chartres labyrint en kan op locatie gelegd worden, een mooie manier om kennis te maken met het labyrint, zonder gelijk zelf er één aan te hoeven leggen. Ook is er de beschikking over een klassiek labyrint van touw en regenbooglint, dit wordt ook wel gebruikt op basisscholen bij projecten rondom bezinning en zingeving. 

Chartres Labyrint van touw en zeildoek                                                                        

IMG 3317

 

Klassiek labyrint van regenbooglint

 

PICT1142

 

Ongehaast


Ongehaast
Op zoek naar mijn midden

Wachten
Op een influistering
Iets dat zegt
Een stap terug te doen
Of
Misschien wel drie naar voren

Wonderlijk,
Het ervaren
Van mijn eigen ritme


Marion Spronk

sacredunion.png