Real time web analytics, Heat map tracking

Labyrintwerkers Noord-Holland

Dafne Arlman

DafneArlman.jpgHartlabyrint_Roos_LR.jpg

Ik ben Dafne en werk als zelfstandig ontwerper en coach in Amsterdam. Tijdens mijn examenjaar op de Design Academy Eindhoven (1998) ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het labyrint. In 2014 heb ik de opleiding tot labyrintwerker gevolgd bij Selma Sevenhuijsen, die ik kende van een Inca Pad workshop. We deelden onze dromen en zo onstond een nieuwe samenwerking.

Samen met Selma heb ik in 2015 een hartlabyrint ontworpen op doek (5x5m) met symbolen die terugkomen in haar boek: Koningin van het Vaticaan. Reis in het voetspoor van Matilda van Canossa. Tijdens twee Matilda reizen door Italië hebben we diverse malen hartlabyrinten gemaakt en gelopen. Het hoogtepunt was voor mij om het hartlabyrint met mijn moeder te lopen. Ik ervaarde dat als heel helend.

Lees meer: Dafne Arlman

Gerard van der Waard

Op zoek naar zin en betekenis van leven en geïnteresseerd in wat men alternatieve en/of esoterische literatuur noemt viel mijn oog in 2006  op een boek van Roger Rundqvist, getiteld “Het labyrint als inwijdingsweg”.

Ik was compleet verrast door wat ik daarin aantrof.
Nooit van gehoord.

Ja wel van doolhoven, maar van labyrinten…
Dat er zoveel informatie over bestond, dat er zo’n diepe betekenis onder verborgen zit, dat het zoveel teweeg kan brengen, het trof mij ten diepste…

Lees meer: Gerard van der Waard

Lies Salzmann


Zandlabyrint Woudkapel


Lang geleden was ik voor de eerste keer in Chartres en het labyrint was toen een ontdekking voor me. Het bleef mij boeien, iedere keer dat ik het weer zag onder de stoeltjes in de kathedraal. In 1995 was ik een week in Chartres in een groep met Gabrielle Wosien. Wij hebben die week gedanst, gezongen en rondleidingen gehad. Op de donderdagavond mochten wij de losse stoeltjes weghalen en daarmee ontvouwde zich het hele labyrint voor onze ogen. Wij hebben het toen gelopen en gedanst in de pas die gebruikelijk was in vroegere eeuwen. Toen heb ik de betekenis van het labyrint echt ervaren en leren kennen. Sinds die week is het labyrint een thema voor mij gebleven. Vanaf de eerste labyrintbijeenkomst in de Dominicuskerk in Amsterdam ben ik betrokken gebleven.

Lees meer: Lies Salzmann

Sarie Rolff

 

Ik ben Sarie Rolff en woon in het mooie Bergen (NH).

Lang geleden heb ik het labyrint van Chartres leren kennen en gelopen..

Voor mij was dit het beeld van mijn pelgrimsweg door het leven.

In het midden van dit prachtige labyrint ervaarde ik mezelf staande tussen hemel en aarde terwijl ik werd omgeven door de kleuren van het raamrozet.

Onder mij de bron en de zwarte madonna in de Crypte, om mij heen het glasvenster met de hemelse madonna...

Lees meer: Sarie Rolff

Selma Sevenhuijsen

Sinds 2003 werk ik met het labyrint: het was een grote ommezwaai in mijn loopbaan en leven. In 1977 studeerde ik af in de politieke filosofie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende een lange periode daarna was ik actief in de vrouwenbeweging en vrouwenstudies. Van 1979 tot 1989 werkte ik aan de Universiteit van Amsterdam en van 1989 tot 2008 aan de Universiteit Utrecht, als hoogleraar Vrouwenstudies en Zorgethiek. In 2003 zette ik mijn eigen adviespraktijk op, waarin het labyrint een belangrijke plaats inneemt.

Lees meer: Selma Sevenhuijsen

Thea Verkerk

 

Ik ben Thea Verkerk en woon in Alkmaar Ik werk nu zo'n jaar of 6 met het labyrint meestal in de vorm van workshops op het strand.

Het labyrint fascineert mij al heel lang het zal zo'n 20 jaar geleden zijn dat ik een tekening van het Chartres labyrint zag en erover hoorde. Kort daarop besloot ik naar Chartres te gaan We betraden we vol verwachting de kathedraal om er daar achter te komen dat het labyrint vol stond met stoeltjes. Toch wisten we al klimmend en schuivend het labyrint te lopen en was het een bijzondere ervaring. ...

Lees meer: Thea Verkerk

Kus de aarde


Loop en raak de vrede
ieder moment aan

Loop en raak het geul
ieder moment aan

Iedere stap veroorzaakt
een frisse wind

Iedere stap doet
een bloem bloeien

Kus de aarde met je voeten
Geef de aarde je liefde en geluk

De aarde zal veilig zijn
Als wij ons veilig voelen in onszelf


Thich Nhat Hanh

tempzin.png