Truus Buter

Toen ik rond het jaar 2000 voor de eerste keer een labyrint liep was ik daar erg van onder de indruk. Ik kende het niet, maar voelde wel een sterke energie die ik niet direct kon thuisbrengen. Sindsdien is het labyrint vaker op mijn pad gekomen; eerst schijnbaar toevallig, later doordat ik me er meer in ben gaan verdiepen.

Inmiddels heb ik een labyrint in mijn tuin, maar maak ik ook gebruik van een vingerlabyrint. Ik gebruik het binnen mijn praktijk, vaak in combinatie met wandelcoaching. Maar voor mijzelf is het lopen van een labyrint een mogelijkheid om me te bezinnen, tot rust te komen en in balans te blijven.

Voor mij staat het labyrint symbolisch voor het levenspad. Als in een labyrint heb ik ook zelf mijn eigen levenspad gevolgd; dan weer even naar binnen kerend en stil te staan bij de kern, dan weer naar buiten gaand. Die symboliek met zijn spirituele én nuchtere kant spreekt mij sterk aan. Ik begeleid mensen graag op hún levenspad, met alle wendingen die zich daarop kunnen voordoen.

Uiteraard heb ik ook zelf mijn worstelingen gekend, keuzes gemaakt en daardoor de nodige levenservaring opgedaan. Langzamerhand heb ik mijn eigen weg en methodes ontwikkeld die helpen om de veerkracht te versterken en steeds weer in balans te komen. Ik houd ervan om methodes te combineren, bijvoorbeeld acupunctuur en meditatietechnieken, en zo mijn behandelingen extra effectief te maken. De mix van ervaring, kennis én intuïtie helpt mij om nog steeds met hart en ziel mijn werk te doen.

Ik zet het labyrint ook in bij rouw- en verliesbegeleiding, afscheid nemen van oude patronen, nieuwe perspectieven ontwikkelen, of voor een moment van bezinning, et cetera.

In combinatie met therapie is vaak een (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. Werkgevers blijken ook bereid om de kosten te betalen, dan in het kader van coaching.

Meer informatie kun je vinden op:

websites: www.truusbuter.nl en www.percorso.nl

www.facebook.com/praktijktruusbuter

linked-in