Real time web analytics, Heat map tracking

Labyrintwerkers Utrecht

Frederique Hagedoorn

Sinds 2005 ben ik intensief met het labyrint verbonden. In diepe wezen met hart en ziel.
Dit betreft met name het labyrint van Chartres. Deze vorm heb ik op het land aangelegd met behulp van zoals ik dat noem veldplanten (in de volksmond zegt men onkruid).
Het idee van het labyrint heb ik in januari 2005 aangereikt aan de Vlierhof of ze dat wilden op hun terrein, waarbij ik dan de aanleg, de zorg en het onderhoud verricht.
Dit idee is enthousiast ontvangen. In de daarop volgende maanden hebben we op het terrein naar de plek gekeken waar dit het mooist tot haar recht zou komen.
Dat is de plak waar het nu ligt. En laat dat achteraf nou ook nog het centrum van het terrein zijn!!!
Een heel bijzondere bijkomstigheid.

Lees meer: Frederique Hagedoorn

Hannelies Bongaerts

zusjes-19                      HANNELIES BONGAERTS

 

 

Als kind ben ik al met het labyrint in aanraking gebracht door mijn ouders. Wij hebben veel kathedralen in Frankrijk bezocht, en Chartres stond regelmatig weer op het programma.

De statigheid, het licht, de koelte, de kleuren, het labyrint…dit alles maakte telkens veel indruk op me.

Toen er in Nijmegen (waar ik ben opgegroeid) een labyrint werd gebouwd, toog mijn vader er telkens naartoe om foto’s te maken. Mijn vader is inmiddels overleden en zijn foto’s zijn jammer genoeg niet in mijn bezit.

Dat ik dit jaar deze workshop bij Selma Sevenhuijsen wilde doen, is denk ik niet voor niets en helpt me bij het rondmaken van m’n cirkel…

Lees meer: Hannelies Bongaerts

Nina Wevers

Ibiza.april 2017.1

Pelgrim, ontdekkingsreiziger en danser op het levenspad, zo zou ik mijzelf in een paar woorden kunnen omschrijven. De existentiële vragen ‘Wie ben ik ten diepste en wat beweegt mij?’ draag ik mee in mijn leven en vormen de basis voor de activiteiten die ik aanbied met Huis van de Godin 

Verbinding, bezinning, bezieling en beweging zijn daarbij kernwoorden: verbinding met jezelf, je medemens en de natuur; bezinning over wie je bent en hoe je leeft; bezieling is hartstochtelijk gaan voor wat je ten diepste wilt; en beweging in de zin van stappen zetten, innerlijk en in de wereld.

 

Lees meer: Nina Wevers

Labyrint met holle wegen

 

Het labyrint
met zijn holle wegen
ingelopen door vele voeten
spreekt zijn eigen taal -
geeft haar eigen wijsheid
Het labyrint
haar ronde wegen
voeren mij naar mijzelf
Wording tot schaal
om te ontvangen.
Het labyrint
vraagt om moed
een zich openen voor hemelkrachten
Hij schenkt haar zijn zon.

©SMR

hartlabyrint.png