Real time web analytics, Heat map tracking

Labyrintwerkers Utrecht

Anita Groenendijk

Door mijn interesse in kruiden heb ik de afgelopen jaren veel middeleeuwse tuinen bezocht. Deze kruidentuinen lagen vaak bij een cathedraal of in een grotere tuin en daar kwam ik in aanraking met de verschillende labyrinten. Deze riepen in mij een gevoel van eerbied op en van 'oud-weten'. In een crisiperiode in mijn persoonlijke leven heb ik een lichtlabyrint gelopen bij Marion Kuipéri. De ervaringen in dit labyrint hebben mij door deze periode heen gelootst. Steeds weer bleven er labyrinten op mijn pad te voorschijn komen, op een één of andere manier voel ik mij er erg bij thuis.

 

De wens om met het labyrint te werken werd steeds sterker en met behulp van een paar labyrintwerkers en mijn eigen kennis en ervaring heb ik mijn eigen werkmethode ontwikkeld. Nu organiseer ik regelmatig labyrintlopen op verschillende plekken. Vaak met touwen en met lichtjes, de lichtjes vind ik altijd zo mooi mysterieus dat ze je vanzelf al in een andere bewustzijnsfeer brengen. Maar ook met andere materialen en op diverse plekken geef ik labyrint worshops. Ik vind het labyrint een hele mooie en laagdrempelige manier om mensen in deze tijd de mogelijkheid te geven om te vertragen, om bewust te worden en de weg naar binnen te lopen. En weer naar buiten, want we leven in het nu. Het labyrint dat ik leg of maak voelt voor mij als een 'wezen' met wie ik samenwerk. Samen maken we een bedding voor de mensen die gaan lopen en de ervaringen die opgedaan kunnen worden. Het labyrint geeft altijd wat voor iemand op dat moment juist is, zij is verbonden met een onuitputtelijke bron. 

 

                                                                                                              www.dedriegratien.nl

 

Frederique Hagedoorn

Sinds 2005 ben ik intensief met het labyrint verbonden. In diepe wezen met hart en ziel.
Dit betreft met name het labyrint van Chartres. Deze vorm heb ik op het land aangelegd met behulp van zoals ik dat noem veldplanten (in de volksmond zegt men onkruid).
Het idee van het labyrint heb ik in januari 2005 aangereikt aan de Vlierhof of ze dat wilden op hun terrein, waarbij ik dan de aanleg, de zorg en het onderhoud verricht.
Dit idee is enthousiast ontvangen. In de daarop volgende maanden hebben we op het terrein naar de plek gekeken waar dit het mooist tot haar recht zou komen.
Dat is de plak waar het nu ligt. En laat dat achteraf nou ook nog het centrum van het terrein zijn!!!
Een heel bijzondere bijkomstigheid.

Lees meer: Frederique Hagedoorn

Hanke Bootsma

Hanke Bootsma stelt zichzelf hier binnenkort aan u voor.

Hannelies Bongaerts

zusjes-19                      HANNELIES BONGAERTS

 

 

Als kind ben ik al met het labyrint in aanraking gebracht door mijn ouders. Wij hebben veel kathedralen in Frankrijk bezocht, en Chartres stond regelmatig weer op het programma.

De statigheid, het licht, de koelte, de kleuren, het labyrint…dit alles maakte telkens veel indruk op me.

Toen er in Nijmegen (waar ik ben opgegroeid) een labyrint werd gebouwd, toog mijn vader er telkens naartoe om foto’s te maken. Mijn vader is inmiddels overleden en zijn foto’s zijn jammer genoeg niet in mijn bezit.

Dat ik dit jaar deze workshop bij Selma Sevenhuijsen wilde doen, is denk ik niet voor niets en helpt me bij het rondmaken van m’n cirkel…

Lees meer: Hannelies Bongaerts

Nina Wevers

Ibiza.april 2017.1

Pelgrim, ontdekkingsreiziger en danser op het levenspad, zo zou ik mijzelf in een paar woorden kunnen omschrijven. De existentiële vragen ‘Wie ben ik ten diepste en wat beweegt mij?’ draag ik mee in mijn leven en vormen de basis voor de activiteiten die ik aanbied met Huis van de Godin 

Verbinding, bezinning, bezieling en beweging zijn daarbij kernwoorden: verbinding met jezelf, je medemens en de natuur; bezinning over wie je bent en hoe je leeft; bezieling is hartstochtelijk gaan voor wat je ten diepste wilt; en beweging in de zin van stappen zetten, innerlijk en in de wereld.

 

Lees meer: Nina Wevers

Ongehaast


Ongehaast
Op zoek naar mijn midden

Wachten
Op een influistering
Iets dat zegt
Een stap terug te doen
Of
Misschien wel drie naar voren

Wonderlijk,
Het ervaren
Van mijn eigen ritme


Marion Spronk

manmaze.png