Real time web analytics, Heat map tracking

Luc Groen

 

 

 

 

Naast mijn Reikipraktijk deel ik ook een reislabyrint op een doek met groepen. De vorm, energie en betekenis van het labyrint is iets wat mij al geruime tijd aanspreekt.

Vanaf  2002 ben ik meer bewust met mijn spirituele pad bezig, onder begeleiding van mijn spiritueel leraar Mevr. Blom. Zij is mijn Reikimaster en heeft mij ook tot master opgeleid, en ik volg bij haar ook colleges Wijsbegeerte, Lightbody en de Meditatie groepen. Wat mij zo aanspreekt aan het labyrint is, dat het deze weg zo mooi symboliseert. Het met beide voeten op moeder aarde waar we het mogen doen, de weg naar binnen gaan om te ervaren, te leren, en waar we ook mogen ontvangen. Na een paar vingerlabyrinten gemaakt te hebben van klei en hout werd de drang om zoiets in het groot te maken steeds groter.

 

     

                                                                        Het Reislabyrint

 

Het doek heeft een afmeting van 7,5 bij 7,5 meter. Het weegt ongeveer 95 kilo.

Het doek is gebaseerd op het labyrint in de kathedraal van Chartres, alleen heeft dit doek 9 in plaats van 11 ringen. Hierdoor heb ik wat aanpassingen moeten doen aan de paden. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik wel zo dicht mogelijk bij het ontwerp wilde blijven maar het moest nog wel ergens binnen passen, en de paden en de roos in het midden moesten ook niet te klein worden. Het doek zelf is van epdm folie gemaakt. Dit is een rubberfolie wat ook als dakbedekking wordt gebruikt. Het is daarom ook goed buiten te gebruiken omdat het tegen een bui regen kan. Hierop zijn met een speciale verf die ook op rubberbasis is, de scheidslijnen tussen de paden, de hoeken en de roos binnenin gemaakt. Ik heb nog even nagedacht of ik de paden zwart of wit zou maken, maar omdat onze wegen in het leven ook niet altijd even licht zijn heb ik er voor gekozen om het pad zwart te laten. Ik vind het ook wel een mooi symbool dat je jezelf altijd omgeven weet van het licht ( wit) wat je door het labyrint heen leid en je met liefde omringd tot in de roos. Ik  vond het heel mooi dat op het moment dat de laatste lijnen getrokken waren ik de energie kon voelen van het labyrint, alsof op het moment dat de vorm tot stand komt het doek de aloude bezieling mee krijgt. Als het doek opgerold is kan ik het vervoeren op een steekwagen en kan het zo achter in mijn auto. Als ik het buiten neerleg gaat er eerst een bouwzijl onder tegen het vuil. Het doek kan in iedere ruimte neergelegd worden waar een vrij vloeroppervlakte is van minimaal 8 bij 8 meter. Dit kan bv in een kerk, schoollokaal, bedrijfshal of andere zaal zijn. Buiten kan het op bv een schoolplein, parkeerplaats ( wel even vegen) of grasveld neergelegd worden. Er is een logboek wat het labyrint gaat vergezellen op zijn reis. Hierin zet ik de datum en de locatie waar het doek komt. Ook kunnen de mensen die dit leuk vinden hierin een reactie schrijven. Voor foto’s van het reislabyrint zie de website. Voor meer informatie over de reikipraktijk en het reserveren van het doek.

www.reikipraktijk-ananta.com                mobiel: 0629165534

 

    

 

Kus de aarde


Loop en raak de vrede
ieder moment aan

Loop en raak het geul
ieder moment aan

Iedere stap veroorzaakt
een frisse wind

Iedere stap doet
een bloem bloeien

Kus de aarde met je voeten
Geef de aarde je liefde en geluk

De aarde zal veilig zijn
Als wij ons veilig voelen in onszelf


Thich Nhat Hanh

verzoeningslabyrint.png