Real time web analytics, Heat map tracking

Marion Kuiperi

Ik woon en werk in Den Haag en omstreken, en het strand speelt een grote rol in mijn leven.

Mijn eerste labyrint liep ik op een plein in A'dam waar Henk Coppens met volle maan een labyrint had getekend.
Het voelde als thuiskomen. Ik werd er enorm blij van, een blijdschap die van binnenuit kwam. Nog steeds overkomt me dat als ik een labyrint zie, maak of loop. Ik voel, als ik naar mijn eigen centrum ‘loop’, dat ik me –behalve met mezelf- met iets groters verbind, het onnoembare. En voel me dan verbonden met het grote mysterie van leven en dood.

Ieder jaar ga ik ook naar de kathedraal van Chartres met haar bijzondere energie om daar het labyrint (van 11 paden) te lopen.


Ik besloot van het labyrint mijn werk te maken, als onderdeel van de rituelen rond belangrijke overgangsmomenten die ik begeleid. Regelmatig organiseer ik een labyrintloop aan de vloedlijn op het strand in Den Haag. Ook heb ik een doek van 7,5 x 7,5 m met het klassiek labyrint en een doek van 5 x 5 m met het pimalabyrint, dat binnen en buiten gelegd en gelopen kan worden. Deze doeken kunnen geleend/gehuurd worden.

Ieder jaar op nieuwjaarsdag maak ik een lichtjeslabyrint op het strand dat mensen om 17.00 uur kunnen lopen om het nieuwe jaar te verwelkomen.

Rond Allerzielen op 2 november maak ik een hartlabyrint van lichtjes waarin mensen de hartsverbinding met hun overleden dierbare kunnen lopen.

Omdat ik als stembevrijder veel met zang doe, bied ik de workshop 'Zing je vrij in het labyrint' aan, waar je in een zevenpadig labyrint gelegd met de chakrakleuren kunt ontdekken waar je stem vrij klinkt.

Ook bied ik af en toe de workshop ‘Verdieping in het labyrint terwijl je je eigen labyrint vilt’ aan.

Drie jaar achter elkaar heb ik op de dag van de wereldvrede, 21 september, een groot (klassiek) labyrint op het strand gemaakt dat mensen voor de vrede konden lopen, waarbij vijf vredesmantra's vanuit de vijf grote wereldreligies gezongen werden.

Sinds 2014 heb ik me verbonden aan Stichting Peace in the Park waar ik op deze dag mijn doek neerleg in de achtertuin van de Koning (Paleistuinen in Den Haag) en de bezoekers de hele dag het labyrint kunnen lopen gericht op vrede.

Meer info: www.ruimtevoorrituelen.nl ~ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Labyrint met holle wegen

 

Het labyrint
met zijn holle wegen
ingelopen door vele voeten
spreekt zijn eigen taal -
geeft haar eigen wijsheid
Het labyrint
haar ronde wegen
voeren mij naar mijzelf
Wording tot schaal
om te ontvangen.
Het labyrint
vraagt om moed
een zich openen voor hemelkrachten
Hij schenkt haar zijn zon.

©SMR

chartres.png