jun
15
za
Zomerlabyrint – hart lichtjes labyrint @ De Drie Gratiën
jun 15 @ 21:00 – 23:00
Zomerlabyrint - hart lichtjes labyrint @ De Drie Gratiën

Stel je eens voor: in de linde bomencirkel bij het VlinderHuys in Amersfoort ligt een groot hartlabyrint verlicht door een heleboel kleine lichtjes, in de vuurplaats op het veld brandt een klein vuur, langzaam wordt het op deze mooie zomeravond schemerig….

Het is een paar dagen voor midzomer en de natuur is vol kracht en pracht. Alles in de natuur ademt uit en reikt uit. We hebben zelf ook de neiging om uit te reiken, veel erop uit te gaan, nog even en de zomervakantie begint! Op deze avond word je uitgenodigd het hart labyrint in te gaan, om de weg naar je hart te lopen. Wat zegt je hart in het midden van het jaar? Waar ben je dankbaar voor, waar gaat je hart nog naar uit? Loop je alleen voor jezelf of wellicht ook voor iemand anders?

Na een introductie en een voorbereidende meditatie verzamelen we rondom het hartlabyrint en gaan we één voor één op onszelf en toch gezamenlijk het labyrint in. Na afloop verzamelen we rond het vuur.

Datum: zaterdag 16 juni
Tijd: 21 – 23 uur
Locatie: het VlinderHuys, Barch. Wuytierslaan 51, Amersfoort
Bijdrage: €15
Info: anita@dedriegratien.nl
Ticket bestellen: klik hier

jun
26
wo
Labyrintworkshop ‘Een reis door je leven’ @ De Drie Gratiën
jun 26 @ 13:00 – 17:00
Labyrintworkshop 'Een reis door je leven' @ De Drie Gratiën

In deze workshop maak je uitgebreid kennis met het labyrint en leer je hoe je zelf een labyrint tekent en een vingerlabyrint maakt. Daarnaast leer en ervaar je hoe het labyrint gebruikt kan worden om terug te kijken op je leven. Te zien wat oplicht, waar je blij mee bent geweest, waarmee niet en om daar een bepaalde rust in te vinden. En om deze ervaring weer mee te nemen de wereld in naar het nu.

Deze methode om met het labyrint door je leven te reizen kan gebruikt worden bij en door mensen die willen stilstaan bij hun (on)sterfelijkheid. Het is een reis waarin niet het verhaal maar juist de ervaring van de dingen centraal staat.

We sluiten de middag af met een dankbaarheidsritueel voor dat wat we zijn tegen gekomen in ons leven.

Programma:

DE MAGISCHE WERKING VAN HET LABYRINT
Ik neem je graag mee in de geschiedenis van het labyrint, van 5000 v.c. tot aan heden. Hoe het labyrint in de verschillende tijden werd gebruikt en haar werking had en hoe het labyrint ook vandaag de dag nog gebruikt kan worden.

Je gaat zelf met begeleiding aan de slag met het tekenen van het labyrint en je gaat je eigen vingerlabyrint maken van steentjes. Na voorbereidende meditatie lopen we gezamenlijk ons eigen vingerlabyrintloop met een individueel gekozen thema. Er is ruimte om te delen wat gedeeld wil worden.

LEVENSPAD EN HET LABYRINT
De banen in het labyrint staan ook voor verschillende levensjaren en fases. Na een uitleg hierover en er wat mee oefenen is de uitnodiging om het grote labyrint te gaan lopen vanuit deze verschillende levensfases. Een terugblik en een vooruitblik, een uitnodiging om je door het labyrint te laten spiegelen.

Datum: woensdag 26 juni
Tijd: 13 – 17 uur
Bijdrage: €50, inclusief koffie/thee
Locatie: het Bezinningshuis, Vijverhof linksonderin bedrijfsgebouw, Den Dolder
Info: anita@dedriegratien.nl
Direct ticket kopen: klik hier