jun
26
wo
Labyrintworkshop ‘Een reis door je leven’ @ De Drie Gratiën
jun 26 @ 13:00 – 17:00
Labyrintworkshop 'Een reis door je leven' @ De Drie Gratiën

In deze workshop maak je uitgebreid kennis met het labyrint en leer je hoe je zelf een labyrint tekent en een vingerlabyrint maakt. Daarnaast leer en ervaar je hoe het labyrint gebruikt kan worden om terug te kijken op je leven. Te zien wat oplicht, waar je blij mee bent geweest, waarmee niet en om daar een bepaalde rust in te vinden. En om deze ervaring weer mee te nemen de wereld in naar het nu.

Deze methode om met het labyrint door je leven te reizen kan gebruikt worden bij en door mensen die willen stilstaan bij hun (on)sterfelijkheid. Het is een reis waarin niet het verhaal maar juist de ervaring van de dingen centraal staat.

We sluiten de middag af met een dankbaarheidsritueel voor dat wat we zijn tegen gekomen in ons leven.

Programma:

DE MAGISCHE WERKING VAN HET LABYRINT
Ik neem je graag mee in de geschiedenis van het labyrint, van 5000 v.c. tot aan heden. Hoe het labyrint in de verschillende tijden werd gebruikt en haar werking had en hoe het labyrint ook vandaag de dag nog gebruikt kan worden.

Je gaat zelf met begeleiding aan de slag met het tekenen van het labyrint en je gaat je eigen vingerlabyrint maken van steentjes. Na voorbereidende meditatie lopen we gezamenlijk ons eigen vingerlabyrintloop met een individueel gekozen thema. Er is ruimte om te delen wat gedeeld wil worden.

LEVENSPAD EN HET LABYRINT
De banen in het labyrint staan ook voor verschillende levensjaren en fases. Na een uitleg hierover en er wat mee oefenen is de uitnodiging om het grote labyrint te gaan lopen vanuit deze verschillende levensfases. Een terugblik en een vooruitblik, een uitnodiging om je door het labyrint te laten spiegelen.

Datum: woensdag 26 juni
Tijd: 13 – 17 uur
Bijdrage: €50, inclusief koffie/thee
Locatie: het Bezinningshuis, Vijverhof linksonderin bedrijfsgebouw, Den Dolder
Info: anita@dedriegratien.nl
Direct ticket kopen: klik hier

jul
5
vr
Dans en Labyrint @ Centrum Heel en Al
jul 5 @ 14:00 – jul 9 @ 14:00
Dans en Labyrint @ Centrum Heel en Al

Dans & Labyrint Zomerretraite

Wij heten je welkom bij onze zomerretraite. Een week waarbij je wordt uitgenodigd om het labyrint te maken, in je lijf te zakken, de stilte te ervaren en de beweging en klank van je lichaam te vinden. Een retraite waarin het labyrint jouw eigenheid, je stilte, je reis naar binnen beweging te geven, om in het hier en nu aanwezig te zijn. Stap voor stap de stress in je lijf en gedachten los te laten. Wij bieden je een heerlijk retraite aan, in de natuur, met lekker eten en veel ruimte voor je eigen vrije tijd. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans en labyrint zomerweek van Dansklooster in  Schoorl in centrum  Heel en Al.

Labyrint
Tijdens deze retraite neemt het labyrint een zichtbare rol in. Tijdens de eerste dag(en) gaan we samen het labyrint bouwen met de materialen die de omgeving ons geeft. Tijdens de retraite ligt het labyrint altijd voor je klaar. Wanneer je maar wilt kun je erin. We zullen het labyrint een aantal keren gezamenlijk lopen.

We zullen het labyrint op verschillende manieren aanbieden, lopen met een intentie, lopen vanuit de vier elementen aarde, water, vuur & lucht. En natuurlijk wat het moment ons brengt. Op de verdiepende pagina kun je meer lezen over het lopen van het labyrint.

Het is onze intentie dat het Labyrint dat in deze week wordt gebouwd, blijft liggen voor de 2 opvolgende retraites. We gaan dus echt met aandacht en liefde iets creëren voor onszelf en voor de anderen.

Heb je vragen, wil je mee? Lees op onze website hoe je je kunt inschrijven.