Om te gebruiken en te genieten:
De labyrintcollectie van Thea Grobben

Als per toe-val, of moeten we zeggen: zoals het universum het voor ons klaarlegt, ontdekte kunstenares Thea Grobben in het muntenkabinet in Surhuisterveen een oude munt met een piepklein labyrintje erop. Dat was het begin van haar fascinatie voor labyrinten.

Thea Grobben ging bezig met het labyrint in allerlei vormen. Ze maakte in haar werkplaats een prachtige collectie vingerlabyrinten van keramiek en ook enkele grote looplabyrinten van kleurrijke stof, zeildoek en touw.

In de zomer van 2023 heeft Thea haar collectie overgedragen aan LabyrintWerk, om ervoor te zorgen dat het labyrint verder de wereld in kan blijven gaan.


Als je voor een gelegenheid een labyrintloop wilt aanbieden, maar je hebt zelf geen labyrint, dan kun je gebruik maken van een labyrint uit de collectie van Thea Grobben. Thea Grobben heeft veertig jaar als kleuterjuf gewerkt. Haar materialen zijn dan ook uitstekend geschikt voor kinderen of voor schoolactiviteiten.

Lees hieronder over de mogelijkheden en voorwaarden.


DE COLLECTIE
Chartres labyrint van touw en zeildoek

Chartres labyrint van touw en zeildoek

Model: Chartres labyrint
Materiaal: zeildoek en touw
Afmeting: Ø 12 meter, naar ware afmeting van het labyrint in de kathedraal van Chartres

Let op! Dit Chartres labyrint kan alleen in bijzijn van Anneke Muntendam, Carin Wennink of Jack Peters gelegd en ingepakt worden.


Klassiek labyrint van rood en regenbooglint

Klassiek labyrint van rood en regenbooglint

Model: klassiek, knidos, spiraal
Materiaal: regenbooglint en rood touw
Afmeting: Ø 9 meter

Met bijbehorende gebruiksaanwijzing zelf te leggen.


Diverse labyrintvormen van keramiek

Diverse labyrintvormen van keramiek

Model: verschillende vormen
Materiaal: keramiek
Afmeting: Ø 35 centimeter

Ook uitstekend geschikt voor kinderen en schoolactiviteiten.


Touw labyrint

Touw labyrint

Model: naar wens te leggen: klassiek, spiraal
Materiaal: losse stukken dikker en dunner touw
Afmeting: (totale geschatte lengte van de touwen volgt)


Zandlabyrint + dienbladen

Zandlabyrint + dienbladen

Model: naar wens te leggen: klassiek, spiraal
Materiaal: tonnetje met zacht zand + zes zilverkleurige ronde dienbladen
Afmeting: n.v.t., dienbladen Ø 40 centimeter

Ook uitstekend geschikt voor kinderen en schoolactiviteiten.


EEN WEDERDIENST

Thea Grobben heeft haar labyrintwerk altijd belangeloos aangeboden. “Het is belangrijk dat mensen, en vooral kinderen, kunnen ontdekken wat het labyrint allemaal brengt,” zegt ze, “daarom heb ik dat altijd gewoon zo gedaan.”

Dat zetten we vanuit LabyrintWerk graag voort, met daarbij een oproep. Om de stroom van belangeloosheid die Thea Grobben in de wereld brengt te versterken, vragen we je of je bij het lenen van een van deze labyrinten een wederdienst wilt en kunt inzetten. Een wederdienst die kloppend is voor jou: schenk een deel van de opbrengst van je activiteit aan een goed (kinder-)doel, stuur een kaartje naar Thea Grobben, geef een bos bloemen aan buren die je niet goed kent, bied iemand een gratis labyrintloop aan, bak een taart voor iemand, organiseer een labyrintbijeenkomst op een school, help iemand in zijn tuin, houd een lezing over het labyrint in je plaatselijke bibliotheek, geef een kop koffie aan een dakloze. Ben je lid van LabyrintWerk kun je ook nog denken aan een verslag schrijven over je activiteit, lunch verzorgen tijdens een netwerkbijeenkomst, een netwerkbijeenkomst organiseren, online of fysiek, alleen of met anderen.

Er is geen tijd waarbinnen je jouw wederdienst doet en je hoeft het ook niet aan ons kenbaar te maken wat je hebt gedaan. Hoewel we het wel heel leuk vinden om dat van je te horen!


PRAKTISCH

De collectie ligt opgeslagen in Noordoost-Brabant. Ophalen en terugbrengen op afspraak en in overleg met Carin Wennink en/of Jack Peters. Zij zijn te bereiken via contact@labyrintwerk.nl.

Het leggen en inpakken van het Chartres labyrint van touw en zeildoek kan alleen in bijzijn van Anneke Muntendam, Carin Wennink en/of Jack Peters. Reiskosten en een eventuele vergoeding zijn in overleg.