Els van Tol

In 2003 kwam ik in de Dominicuskerk in Amsterdam in aanraking met het labyrint. Het hielp mij in die jaren met het helingsproces van seksueel misbruik in mijn jeugd.

Maar het labyrint bleef mij boeien. Ik vind het fascinerend om te ontdekken, dat het labyrint beweging geeft aan ideeën, blokkades, emoties, denkbeelden, etc. Het labyrint blijkt steeds weer een ijkpunt op mijn levenspad.

 

Adventslabyrint in de Dominicus

In 2014 kregen we als werkgroep labyrint-in-de-Dominicus een training van Selma Sevenhuysen om workshops te gaan geven rondom het labyrint. Jarenlang hebben we als werkgroep diverse workshops georganiseerd. Helaas is daar sinds 2023 een eind aan gekomen. De werkgroep is opgeheven. Mogelijk worden er nog incidenteel workshops gegeven, kijk daarvoor op de website van de Dominicus in Amsterdam (www.dominicusamsterdam.nl)

 

 

Inmiddels heb ik van gladde rivierkeien een hartlabyrint in mijn tuin aangelegd. Dit labyrint vergt een ruimte van ongeveer 5mx5m.

Hartlabyrint in mijn tuin in Ermelo.

 

 

 

 

 

 

In het voorjaar van 2017 heb ik een klassiek labyrint aangelegd bij een groenproject in Harderwijk. De voormalige gemeentewerf wordt ingericht tot, in samenwerking met de buurtbewoners, een omgeving die staat in het teken van duurzaamheid, groen, burgerschap en talentontwikkeling. En daar past volgens het bestuur ook een labyrint in.

Je kunt dit labyrint lopen tijdens de openingstijden van De Rietmeen. Website:http://www.rietmeen.nl

Klassiek labyrint in Harderwijk

Regelmatig zal ik daar workshops en/of informatiebijeenkomsten organiseren.

 

 

 

 

 

 

In de afgelopen jaren volgde ik ook workshops vingerlabyrintlopen bij John Mustert.

Op aanvraag kan ik samen met jou/jullie een klassiek labyrint aanleggen in de natuur of het strand. Ook is het mogelijk om op afspraak samen met jou/jullie het labyrint in Harderwijk te lopen.

Zo heb ik in de winter van 2021 een tijdelijk klassiek labyrint aangelegd bij het Vlinderhuys in Amersfoort. Vanwege alle maatregelen rond corona waren er nauwelijks activiteiten mogelijk aldaar, maar kon men wel het labyrint lopen. Helaas bestaat het Vlinderhuys inmiddels niet meer als locatie voor bewustzijnsontwikkeling.

Voor informatie en vragen: elsvantol@kpnmail.nl