Magda Vlasblom

Sinds ik mijn praktijk voor levenslooponderzoek en schrijven ben begonnen neemt het tekenen, het maken, en het lopen van een labyrint een belangrijke plaats in. Het schrijven in verschillende vormen van labyrinten neem ik in veel cursussen en meerdaagse workshops die ik geef graag mee. Altijd weer verrassend wat daar uit komt.

Graag teken ik met een groep het labyrint op het strand. Maar ook leg ik graag het labyrint uit met schelpen en lampjes of met kleine houten blokjes. Het samen leren tekenen van een labyrint en het samen uitleggen voelt voor mij als een belangrijke opmaat om het te gaan lopen. Het schrijven erna helpt om het gevoel wat je hebt gehad tijdens het lopen langer vast te houden.

Jaarlijks ga ik met een groep liefhebbers naar Schiermonnikoog om daar te schrijven. Het labyrintwerk maakt daar vaak deel van uit.

Naast het labyrint is ook de spiraal een prachtig symbool voor de levensloop. Eens in de twee jaar houd ik in mei een spiralendag. Naast het lopen en schrijven gaan we geïnspireerd door een film van Hundertwasser bezig met het tekenen en schilderen van spiralen.

Meer informatie en de agenda vind je op mijn website.