Nashid Hendriks

Het labyrint en ik zijn al heel wat jaren samen onderweg. Mijn eerste kennismaking met het labyrint was in 1992 bij een klooster in Steyl (Limburg). Het geometrische patroon van smalle paden gescheiden door mini-buxushaagjes had een enorme aantrekkingskracht op mij. Toen ik iemand door het labyrint zag schuifelen, heb ik zijn voorbeeld gevolgd en onderging een onvergetelijke ervaring!

Mijn fascinatie was geboren. Ik bezocht labyrinten waar ik maar kon; begon zelf labyrinten te bouwen, tekenen en knutselen; volgde de labyrinttraining bij Selma Sevenhuijsen aan het Junigiaans Instituut te Nijmegen en ‘Werken met het vingerlabyrint’ bij John Musterd; maakte een pelgrimstocht te voet naar het labyrint van Chartres in Frankrijk, en zette begin 2013 met Selma Sevenhuijsen dit netwerk op.

Mijn passie wordt het meest aangewakkerd bij het bouwen van nieuwe labyrinten. Zo heb ik in 2014 een labyrint aangelegd op Sacha Kripa in Rossum (Ov), en in 2015 het labyrint bij de Droomfabriek op een droomplek op de Veluwe. Andere labyrinten die ik heb gebouwd (zoals op Landgoed Algoed in 2011 en in hartje centrum Hengelo in 2015) zijn inmiddels weer overwoekerd door onkruid of zelfs volledig opgeruimd, maar de plek waar ze hebben gelegen is nooit meer hetzelfde nu de energie van het labyrint erin opgenomen is.

 

 

Voor meer informatie en contact:
www.nashidhendriks.nl
nashidhendriks@gmail.com