Anita Groenendijk

Door mijn interesse in kruiden heb ik de afgelopen jaren veel middeleeuwse tuinen bezocht. Deze kruidentuinen lagen vaak bij een kathedraal of in een grotere tuin en daar kwam ik in aanraking met de verschillende labyrinten. Deze riepen in mij een gevoel van eerbied op en van ‘oud-weten’. In een crisisperiode in mijn persoonlijke leven heb ik een lichtlabyrint gelopen bij Marion Kuipéri. De ervaringen in dit labyrint hebben mij door deze periode heen geloodst. Steeds weer bleven er labyrinten op mijn pad te voorschijn komen, op een één of andere manier voel ik mij er erg bij thuis.

 

De wens om met het labyrint te werken werd steeds sterker en met behulp van een paar labyrintwerkers en mijn eigen kennis en ervaring heb ik mijn eigen werkmethode ontwikkeld. Nu organiseer ik regelmatig labyrintlopen op verschillende plekken. Vaak met touwen en met lichtjes, de lichtjes vind ik altijd zo mooi mysterieus dat ze je vanzelf al in een andere bewustzijnssfeer brengen.

Maar ook met andere materialen en op diverse plekken geef ik labyrint workshops. Ik vind het labyrint een hele mooie en laagdrempelige manier om mensen in deze tijd de mogelijkheid te geven om te vertragen, om bewust te worden en de weg naar binnen te lopen. En weer naar buiten, want we leven in het nu. Het labyrint dat ik leg of maak voelt voor mij als een ‘wezen’ met wie ik samenwerk. Samen maken we een bedding voor de mensen die gaan lopen en de ervaringen die opgedaan kunnen worden. Het labyrint geeft altijd wat voor iemand op dat moment juist is, zij is verbonden met een onuitputtelijke bron.

 

  www.dedriegratien.nl