Hannelies Bongaerts

 

 

 

 

 

 

Als kind ben ik al met het labyrint in aanraking gebracht door mijn ouders. Wij hebben veel kathedralen in Frankrijk bezocht, en Chartres stond regelmatig weer op het programma.

De statigheid, het licht, de koelte, de kleuren, het labyrint…dit alles maakte telkens veel indruk op me.

Toen er in Nijmegen (waar ik ben opgegroeid) een labyrint werd gebouwd, toog mijn vader er telkens naartoe om foto’s te maken. Mijn vader is inmiddels overleden en zijn foto’s zijn jammer genoeg niet in mijn bezit.

Dat ik dit jaar deze workshop bij Selma Sevenhuijsen wilde doen, is denk ik niet voor niets en helpt me bij het rondmaken van m’n cirkel…

 

Wij wonen met ons gezin en onze dieren tussen Amsterdam en Utrecht. In mijn praktijk voor coaching en (spel)therapie met behulp van de paarden en de andere dieren komt het labyrint nu regelmatig ook aan de orde. Het is een waardevolle aanvulling op de methode waarmee we werken.

Ook in de workshop Schrijven bij de paarden speelt het labyrint een rol.

In de schapenweide ligt een hartlabyrint van takken en we tekenen ook vaak een labyrint in het zand bij de paarden. Wat het effect is op de paarden, weet ik niet, maar ze komen altijd kijken en bestuderen wat we hebben gemaakt en spelen een al dan niet actieve rol in het geheel.

 

Voor informatie over coaching en therapie met de paarden, de workshop en/of als u het labyrint eens wilt lopen met of zonder de paarden, kunt u mij altijd benaderen: paardenleren@xs4all.nl en www.paardenleren.nl