Jeanne Lendfers

Hoeder en begeleider van INNE-Reis-Labyrint, een mobiel labyrint op canvas doek van 8 x 8 meter.

In een periode dat ik linosneden maakte (1986-1993), werd ik geattendeerd op het labyrint. Ik was meteen verliefd. Wat een krachtig teken! De eenvoudigste weergave van het complexe verloop tussen conceptie, geboorte en sterven van een dag, een jaar, een mens, een project…. symbool van een golf van creatie in de zee van oneindige verandering….. oerbeeld van het vrouwelijke principe. Het labyrint sluit aan bij de centrale thema’s van mijn leven en werk: leven, liefde, levenslust, geboorte, dood en de vrouwelijke basis van dit alles: de kosmische baarmoeder.

 

In die tijd zag ik een foto van een groot beloopbaar labyrint op doek. Ik droomde ervan zo’n doek zelf te maken, maar het duurde tot juni 2012 voor het zover was. Ik leerde ervan dat een scheppingsgolf ondergronds kan gaan en jaren later weer kan opduiken.

Sindsdien is INNE-Reis-Labyrint beschikbaar voor groepen, trainingen, workshops, vieringen en herdenkingen van particulieren, verenigingen, geloofshuizen, festivals of bedrijven. Ook hebben we ons verbonden met de landelijke Dag van de Stilte. Dan gaat het labyrintdoek altijd ergens in Zuid-Holland open.

Voor meer informatie over INNE-Reis-Labyrint kun je terecht op www.inne.nl

Hieronder een registratie van een intiem moment tijdens een van de labyrintlopen in INNE-Reis-Labyrint.