apr
13
za
Labyrintworkshop @ Klaverweide B&B
apr 13 @ 10:00 – 12:30

Na een korte uitleg over het labyrint gaan we het graslabyrint achter in de boomgaard lopen. Na afloop is er gelegenheid tot het delevn van ervaringen. Vervolgens gaan we het labyrint tekenen en kleuren eventueel met zentangle. We sluiten af met een broodje. Kosten zijn inclusief koffie, thee, sapje, broodje. Opgave uiterlijk een week van te voren. Betaling contant in envelop op dag zelf.

apr
14
zo
Hildegard Labyrintloop @ Frans en Hilde Hof, Amersfoort
apr 14 @ 13:00 – 15:00
Hildegard Labyrintloop @ Frans en Hilde Hof, Amersfoort

Hildegard van Bingen is één van de twee persoon die de inspiratoren zijn voor de Frans en Hilde Hof. Zij was abdis, mystica, zielzorgsters, kruidenkundige, daarnaast componeerde zij muziek en beschreef de visioenen die zij ontving in haar Scivia.

Haar visioenen zijn nog altijd inspirerend en laten ons Hildegards visie op God en de kosmos zien, een levendige vitale wereld vol groenkracht. Na een voorbereiding kiezen we één visioen om ons in het labyrint mee te verbinden. Wat ziet zij? Wat zie ik?

Het labyrint ligt in de Frans en Hilde Hof die zich achter de Franciscus Xaverius kerk bevindt in het hartje van Amersfoort.

Begeleiding van de middag door Anita Groenendijk van De Drie Gratiën, www.dedriegratien.nl

mei
11
za
Netwerkdag bij Zen Centrum Nijmegen @ Zen Centrum Nijmegen
mei 11 @ 11:00 – 16:30

LabyrintWerk netwerkdag zaterdag 11 mei 2019

Op zaterdag 11 mei 2019 is de netwerkdag bij Zen Centrum Nijmegen van Dick Verstegen. Hij geeft dan een Workshop met de titel Zen & Labyrint: stappen naar liefde en vrijheid. Hij wijdde ook zijn eindwerkstuk aan dit onderwerp. De workshop in zijn zendo mondt uit in een wandeling (ca. 10 minuten) naar een stevig zelfaangelegd labyrint in het nabij gelegen Museum Orientalis, waar de afronding van de workshop plaats vindt. Het programma voorziet verder in een gezamenlijke Levantijnse maaltijd en een ontmoeting met museumdirecteur Erna van de Ven. De dag begint om 11.00 uur en eindigt ca. 16.30 uur. Graag je museumkaart meenemen, als je die hebt, voor de registratie. Heb je hem niet, geen probleem. Er zal voldoende tijd zijn voor onderlinge ontmoeting en gesprek. Kosten voor de lunch (€ 10) en eventuele drankjes zijn voor eigen rekening Programma zaterdag 11 mei 2019

11.00 uur Ontvangst koffie/thee in mijn zendo: Petruslaan 1 Heilig Landstichting 3 11.30 uur Workshop Zen & Labyrint: stappen naar liefde en vrijheid

11.30 uur Workshop Zen & Labyrint: stappen naar liefde en vrijheid

12.30 uur Wandelen naar Museumpark Orientalis (ca.10 minuten)

12.45 uur Afronding workshop in het labyrint op het museumterrein

13.30 uur Gezamenlijke Levantijnse maaltijd in Le Souk d’Orient!

14.30 uur ontmoeting directeur Orientalis Erna van de Ven en rondwandeling.

ca. 15.30 uur Afsluitend drankje tot ca 16.30 uur

graag aanmelden bij: dick.verstegen@gmail.com

tijdelijk labyrint lopen op het dakpark in Rotterdam @ dakpark rotterdam
mei 11 @ 12:00 – 14:30
mei
12
zo
Workshop Labyrint lopen @ Groesbeek
mei 12 @ 10:00 – 13:00

LABYRINT LOPEN

zondagmorgen 12 mei 2019

onder begeleiding van
Anna Schreiner en Jan-Willem de Goeij

Labyrint…
Ieder zoekt de eigen weg in het leven en wil onderzoeken wat hij of zij op die weg ontmoet. Dit is van alle tijden. In elke tijd zijn er modellen die hierbij hulp bieden.
Het labyrint is zo’n model dat de toets der tijd heeft doorstaan. In elke tijd verschijnen ze en wordt de bedding ervaren die het schenkt aan de eigen zoektocht.
Een labyrint gaat over de weg volgen en niet over deze kwijtraken. Over vinden en niet over verdwalen. Het labyrint is geen doolhof, waarin wegen doodlopen, maar een doorgaande weg naar jezelf en daar weer mee naar buiten te komen. Het is de weg van buiten naar binnen: om jezelf te herinneren wie je in de kern bent. Het is daarna de weg van binnen naar buiten: om uit te komen voor wie je in wezen bent. Het is een weg, die nu eens verder weg dan weer dichter bij de kern komt. Zoals in het leven.
Er zijn meerdere manieren om deze weg te gaan. Steeds gaat het over: Loslaten, Ontvangen en Toelaten.

…Lopen
Op een zondagmorgen bieden wij de gelegenheid het labyrint te lopen. Onze functie is te faciliteren dat jij de weg kunt vinden, waar je bewust of onbewust toe opgeroepen wordt om die te volgen.
Een eerste mogelijkheid is zondag 12 mei 2019, van 10 tot 13 uur.
De kosten voor deelname (inclusief koffie en thee) bedragen € 45 en betaal je ter plekke. Graag aanmelden vóór 4 mei.
Het labyrint ligt in de open lucht en het loopvlak is van gras.
We vragen je daarom voor passende kleding en schoeisel zorg te dragen. Daarnaast om pen en papier mee te nemen.
De locatie is: Oude Kleefsebaan 174 in Groesbeek.

Informatie & Aanmelding
Anna Schreiner:          024-3238934 annaschreiner@hetnet.nl              www.praktijkopdegrens.nl
Jan-Willem de Goeij:  0485-322055 mail@degoeijenpartners.nl            www.degoeijenpartners.nl

Download flyer mei 2019

 

mei
15
wo
Labyrint van albast maken @ De Schaapshoeve
mei 15 @ 09:30 – 17:00
Labyrint van albast maken @ De Schaapshoeve

Albast is een van de stenen die onder de noemer ‘spekstenen’ vallen. Dat zijn de zachte steensoorten die makkelijk te bewerken zijn. Ervaring in beeldhouwen is dus niet vereist.

Een labyrint uit steen krijgt z’n specifieke energie vanwege de materiaalsoort. De steen is hard, maar door het schuren en polijsten voelt je labyrint juist heel zacht. Ook jouw eigen energie wordt tijdens het proces in de steen ‘opgeslagen’.

Meer lezen en aanmelden:
http://www.deschaapshoeve.nl/index.php/workshops/11-workshops/221-albastlaby

 

mei
18
za
Labyrinspiratie workshop @ De Schaapshoeve
mei 18 @ 10:00 – 16:30
Labyrinspiratie workshop @ De Schaapshoeve

Veel mensen zijn op zoek naar nieuwe manieren van zingeving. Een van die manieren is het lopen van een labyrint. Een labyrint is een oeroud archetypisch symbool dat gaat over het pad naar binnen. Het is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat je altijd naar het centrum leidt. Je kunt het labyrint zien als weg naar binnen, naar je innerlijk, naar je hart.

Vandaag kan je een heerlijke dag spelen en ontdekken in en met het labyrint.

Meer lezen en aanmelden:
http://www.deschaapshoeve.nl/index.php/workshops/11-workshops/421-labyrinspiratiews19

jun
16
zo
Labyrintworkshop
jun 16 @ 13:30 – 16:00
Labyrintworkshop

Op 16 juni 2019 ben je welkom bij de workshop over het klassieke labyrint.
De functie, geschiedenis en werking zal je verteld worden, maar bovenal ga jezelf ervaren wat het klassieke labyrint jou aan ervaring geeft.

Het labyrint ligt op het terrein van minicamping ’t Hofke.
een prachtige plek in het buitengebied van Olburgen, een klein dorp in de gemeente Bronckhorst. Randje Achterhoek aan de kant van de IJssel, waar het pontje Dieren Olburgen vaart.

Extra informatie: weekendje uit!
Op 15 juni vindt de Bezinningsdag zomer plaats, dat los van de bovenstaande activiteit wordt georganiseerd. Liefhebbers kunnen het combineren tegen een aangepast tarief, waarbij je ook overnacht op de camping of in de BenB.
Deelname aan de meditatie op zondagochtend is dan gratis. Dus 1 + 1 = 3. Dit geldt ook voor het weekend van 7 en 8 september. Dan is er een Bezinningsdag Herfst. Laat je verrassen!
Meer informatie vind je op www.detriskel.nl, maar je kunt je vraag of aanmelding ook via de email of telefonisch stellen/doen. Kijk ook eens op info@minicamping-thofke.nl

jul
5
vr
Dans en Labyrint @ Centrum Heel en Al
jul 5 @ 14:00 – jul 9 @ 14:00
Dans en Labyrint @ Centrum Heel en Al

Dans & Labyrint Zomerretraite

Wij heten je welkom bij onze zomerretraite. Een week waarbij je wordt uitgenodigd om het labyrint te maken, in je lijf te zakken, de stilte te ervaren en de beweging en klank van je lichaam te vinden. Een retraite waarin het labyrint jouw eigenheid, je stilte, je reis naar binnen beweging te geven, om in het hier en nu aanwezig te zijn. Stap voor stap de stress in je lijf en gedachten los te laten. Wij bieden je een heerlijk retraite aan, in de natuur, met lekker eten en veel ruimte voor je eigen vrije tijd. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans en labyrint zomerweek van Dansklooster in  Schoorl in centrum  Heel en Al.

Labyrint
Tijdens deze retraite neemt het labyrint een zichtbare rol in. Tijdens de eerste dag(en) gaan we samen het labyrint bouwen met de materialen die de omgeving ons geeft. Tijdens de retraite ligt het labyrint altijd voor je klaar. Wanneer je maar wilt kun je erin. We zullen het labyrint een aantal keren gezamenlijk lopen.

We zullen het labyrint op verschillende manieren aanbieden, lopen met een intentie, lopen vanuit de vier elementen aarde, water, vuur & lucht. En natuurlijk wat het moment ons brengt. Op de verdiepende pagina kun je meer lezen over het lopen van het labyrint.

Het is onze intentie dat het Labyrint dat in deze week wordt gebouwd, blijft liggen voor de 2 opvolgende retraites. We gaan dus echt met aandacht en liefde iets creëren voor onszelf en voor de anderen.

Heb je vragen, wil je mee? Lees op onze website hoe je je kunt inschrijven.

jul
20
za
tijdelijk labyrint lopen op het dakpark Rotterdam @ dakpark rotterdam
jul 20 @ 12:00 – 14:30