VINGERLABYRINT

Een labyrint hoef je niet per se met je voeten te lopen. Voor wie slecht ter been is of wie geen beloopbaar labyrint in de buurt heeft, is het vingerlabyrint een uitkomst. Het werkt heel simpel: met je wijsvinger volg je het pas naar het midden en weer terug naar buiten.

Een vingerlabyrint ‘lopen’ doet niet onder voor het daadwerkelijk lopen met je voeten. De kracht zit hem in het symbool en niet in de methode. Het is een fijne manier om je meditatie mee te beginnen en je aandacht naar binnen te keren, of bijvoorbeeld voor een schrijfopdracht je hoofd leeg te maken en je concentratie te richten. Ook worden vingerlabyrinten steeds vaker gebruikt in coachings- of therapiesessies.

Er zijn verschillende soorten vingerlabyrinten in omloop. Van hout of keramiek, enkel of dubbel. De gemakkelijkste en goedkoopste manier is echter om een labyrint uit te printen op een A4-tje. Je zou het kunnen inkleuren en er zo je eigen persoonlijke labyrint van maken. Door het te plastificeren gaat het jaren mee.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder printbare versies van de bekendste labyrintpatronen op een rijtje gezet:

Klassiek Labyrint

Chartres Labyrint

Hart Labyrint

Wil je liever een houten bord? Op www.Labyrinspiratie.nl vind je een uitgebreide collectie beukenhouten vingerlabyrintborden.