Schrijven in en om het labyrint

Schrijven in en om het labyrint

Wanneer:
16 december 2022 @ 19:30 – 19 december 2022 @ 16:00
2022-12-16T19:30:00+01:00
2022-12-19T16:00:00+01:00
Waar:
Dominicanenklooster Huissen
Stadsdam 1
6851 AH Huissen
Kosten:
vanaf € 399,-
Contact:
Secretariaat Klooster Huissen
026-3264422
Schrijven in en om het labyrint @ Dominicanenklooster Huissen

Een ontdekkingsreis die het spoor van buiten naar binnen volgt. In het labyrint én met je eigen pen.

Het labyrint stelt niet de vraag:
ga je juist of verkeerd?
Het labyrint stelt de vraag:
ga je?
(Gernot Candolini)

Het labyrint heeft in verschillende culturen zijn oorsprong en verhalen. Het duikt in elke tijd weer op. Steeds opnieuw zijn mensen gefascineerd door de kracht van deze vorm. Een labyrint lopen is net als schrijven een manier van reizen. Het brengt je van een roerige buitenwereld naar je binnenwereld. In het weekend ‘Schrijven in en om het labyrint’ komen deze twee krachtige vormen samen.

Dichter, schrijfdocent en labyrintwerker Monica Boschman neemt je mee op een ontdekkingsreis vol mooie schrijfoefeningen over onderweg zijn, bochten en wendingen, vertrouwen, staan en gaan. Je onderzoekt de symboliek van het labyrint voor jouw leven en levensverhaal. Er is veel te ontdekken, denk aan de draad van Ariadne en de Minotaurus, labyrintkaarten, poëzie en het hartlabyrint. De rechte lijnen staan hoogstens in je eigen notitieboek, voor even. Door het oog van jouw pen ontstaan daar verhalen en gedichten die voor jou van waarde zijn.

De activiteiten zijn in een mooie balans verdeeld over de ochtenden, middagen en avonden, uiteraard ook met eigen (schrijf)ruimte. De oefeningen worden door het leggen en lopen van het labyrint met elkaar verbonden. We lopen het vaste labyrint in de kloostertuin, maar leggen en tekenen ook eigen labyrinten. We werken binnen en buiten, ook afhankelijk van het weer.

Bovenal volg je jouw eigen spoor van buiten naar binnen en maak je wakker wat slaapt. Wat neem je mee naar buiten, uit het labyrint en na deze kloosterdagen?

Monica is één van de auteurs van Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen.
Dat is een rijk geïllustreerde gids waarin je van alles kunt ontdekken over het labyrint.

Monica Boschman

Geef een reactie