Mijn eerste kennismaking met een labyrint was in 1997. Tijdens een vakantiereis heb ik het labyrint in de kathedraal van Chartres gelopen.  Daar heb ik ervaren wat het betekent om in je kracht te gaan staan. Het was een diepgaande ervaring. Daar is mijn grote verlangen geboren om zelf ooit een labyrint te realiseren. Dat is in 2020  gelukt!

Mijn fascinatie voor labyrinten, spiralen en doolhoven is ontstaan tijdens mijn opleiding aan de Stichting Opleiding  Sacred Dance Nederland. Maar vooral het labyrint vond ik heel interessant omdat het een afspiegeling is van onze levensweg.

Van 1993 tot 1995 heb ik deze opleiding gevolgd en afgesloten met een diploma voor docente. Elke laatste dag van de maand bood ik in mijn  tuin de wereldwijde WERELD-DANS-MEDITATIE aan voor het welzijn van Moeder Aarde en haar bewoners. Ook heb ik jaren lang cursussen georganiseerd en geleid o.a. in de Kloosterkerk te Ter Apel en in een kerkje te Valthermond.

Ook gaf ik dansdagen en workshops.

Bovendien had ik  ontzettend veel geluk dat ik gevraagd werd om in ons grote “achterland” Duitsland les te geven. Van Zuid naar Noord, van Oost naar West, overal reisde ik naar toe.
Echter, door COVID 19 moest ik stoppen en alles kwam letterlijk en figuurlijk tot stilstand.
Ja  en toen heb ik met mijn “dansvrouwen” mijn grote wens – een LABYRINT- verwezenlijkt.
Op 31 mei 2020 hebben we het feestelijk in gebruik genomen. Het is een JUWEEL van een labyrint geworden op een heel oude krachtplek boven op de Hondsrug aan de Dennenlaan in Emmen.

 

Graag stel ik het labyrint open voor iedereen die het graag wil lopen.

Je kunt me bellen of mailen om een afspraak te maken.

Voor wie wil, is er de mogelijkheid om een orakel RUNE steen te trekken en dat mee te nemen op je weg door het labyrint. Ik heb goede ervaringen met de mensen die dat gedaan hebben, want ze kregen een antwoord of inzicht op de door hun gestelde vraag. Een kopie van de beschrijving van de betekenis van de betreffende RUNE steen mag je meenemen, zodat je het later nog eens over kunt lezen. Soms duurt het namelijk  even voordat “het kwartje valt”.

 

Je kunt het labyrint gratis lopen. Wel nodig ik je uit om vrijwillig een donatie in het “GOEDE DOELEN “ potje te doen. Hiermee kunnen we achtergestelde mensen financieel ondersteunen.

Regelmatig bied ik in de tuin een workshop aan met Sacred Dance, Labyrint lopen en Engelensymbolen. Mocht je daar belangstelling voor hebben, dan wil ik je op aanvraag een folder sturen. Mijn E-mailadres : jokeduit@hetnet.nl

Eerste zaterdag van mei: Wereld Labyrint Dag.

Centraal op deze dag staat de labyrintwandeling met de titel >Walk as One at 1<:

loop als één om één uur. Het is een uitnodiging om overal ter wereld om 13 uur lokale tijd het labyrint te lopen en zo harmonie en eenheid over de wereld te laten stromen. Zou je hier graag aan mee willen doen, laat dan wel even weten dat je komt!

21 September: Internationale Dag van de Wereldvrede

Op de dag zelf of in één van de weekenden rondom deze datum worden wereldwijd festivals gehouden. Zo heb ik in het verleden op deze dag aan een grote groep mensen in De Grote Kerk in Emmen Sacred Dance aangeboden. Dat is in 2020 gestopt vanwege de C- ziekte.

Het labyrint wordt  op deze dag dan ook vaak ingezet om een wandeling te maken in de gedachte  van de wereldvrede. Wil je komen? Laat het me weten.