THEA GROBBEN – DE ROOIJ

Na vele jaren gewerkt te hebben met klei in de vorm van natuurpotten, gedenkbeelden en urnen. Kwam ik ter voorbereiding van een tentoonstelling in het muntenkabinet in Surhuisterveen een kleine munt tegen met een labyrintje erop. Deze kleine munt is het begin van mijn fascinatie voor labyrinten.

Vanaf 2009 houd ik mij bezig met alle mogelijke vormen van labyrinten zoals vingerlabyrinten en andere labyrint vormen van keramiek of looplabyrinten van kleurrijke stof, zeildoek en touw. Ook ontmoette ik mensen die ieder jaar naar Frankrijk gingen om in Chartres het beroemde labyrint te lopen. Dit bracht mij op het idee deze loopmogelijkheid dichter bij huis te scheppen op een passende locatie, opdat veel meer mensen de bijzondere ervaring van dit labyrint zouden kunnen opdoen.

 

DIVERSE UITLEEN MOGELIJKHEDEN

Vingerlabyrinten:

Materiaal: keramiek.
Afmeting: Ø 35 cm.
Gebruiksmogelijkheden:
Meditatie groepen, scholen eventueel samen met klassiek labyrint. Ook heel geschikt voor jonge kinderen.

 

Klassiek labyrint:

Materiaal: Regenbooglint en rood touw. Ook mogelijk in natuurlijk touw.
Afmeting: Ø 9 meter.
Gebruiksmogelijkheden:
Bij projecten rondom bezinning en zingeving, op basisscholen (ook heel geschikt voor jonge kinderen).
Met gebruiksaanwijzing zelf te leggen.

 

Chartres labyrint:

Materiaal: Zeildoek en touw.
Afmeting: Ø 12 meter
Gebruiksmogelijkheden:
Het Chartres labyrint heeft al op verschillende plaatsen gelegen. Varierend van 4 weken tot een paar dagen. O.a. in een kloostertuin, de ruïne van Bredero in Santpoort, een natuurgebied, tijdens vieringen en bezinnings dagen, kunstroute en de kloosterheuvel in Smalle Ee.

Dit labyrint kan alleen in het bijzijn van ons gelegd worden.
Eventuele vergoeding in overleg.

 

Graslabyrint in boomgaard:

In een boomgaard, particulier terrein. Vrij toegankelijk.

Plaats: Buorren 17 Lippenhuizen (auto aan de weg parkeren).
Toegang rechts naast het huis van de heer Kees Stolwijk, onverhard pad. Na 50 meter rechts de boomgaard met het vlinderlabyrint en het vier windstreken pad. Ook zijn er vingerlabyrinten en is er informatie over labyrinten aanwezig.

Contact gegevens:
Thea Grobben –de Rooij
Westerbuorren 35
9212PK Boornbergum
Tel 0512-381939

Let op! Ik ben niet per mail bereikbaar. Graag via bovenstaande gegevens contact zoeken en niet via het algemene contactadres van LabyrintWerk.

Na mijn ontmoeting met Heleen Fluitman in het voorjaar van 2014 is er vanuit onze gedeelde fascinatie voor labyrinten een samenwerking ontstaan.