Els de Jong

Ik maakte kennis met het labyrint op een conferentie in Amerika. Sindsdien ben ik gefascineerd door de werking van het labyrint. Als ik zelf een labyrint loop, dan loopt het labyrint ook mij. Door alle wendingen van de weg, brengt het ook mijn lichaam in beroering. De weg van het labyrint lijken op darmen. Het is een prima plek om dingen te verteren.

In 2005 maakte ik mijn eerste labyrint op een doek. Toen ik vijfig werd, legde ik het eerste labyrint in de tuin achter ons huis. Daarna bouwde ik tijdelijke labyrinten op een schoolplein en op het strand. Ik verkende de mogelijkheden om vingerlabyrinten met klei te maken. In 2010 bouwde ik een vast labyrint achter op mijn erf in Ermelo. Mijn doel is om mensen in contact te brengen met het labyrint. Dit doe ik door zelf workshops aan te bieden. Meestal werk ik daarbij met mensen samen. Zowel mijn vaste labyrint als het labyrint op het doek verhuur ik ook aan derden.

Van 1998 tot 2005 volgde ik mijn opleiding tot trainer en coach aan het Creative Problem Solvings Institute in Amerika. In 2002 voltooide ik mijn opleiding tot mediator.

Op mijn eigen terrein heb ik een labyrint gebouwd van berken en beukenstammen. Het centrum staat tussen vier Eiken bomen. Het is een echt natuur labyrint.

 

 

 

 

Workshop “Wegwijs in het Labyrint; een reisgids om thuis te komen
Vrijdag 12 februari 20:00-22:00
Via Zoom

Els de Jong, Lid van het netwerk “Labyrintwerk”

Opgave via email (pakhuisdejong@planet.nl), msn of app of telefoon 0630777277

Zeven jaar geleden opperde Thea Verkerk op een bijeenkomst met labyrintwerker “Wat zou het geweldig zijn als we onze kennis van het labyrint konden bundelen in een Nederlandstalig boek”. Met veertien andere labyrintwerkers ben ik aan de slag gegaan om mijn kennis en ervaringen met het labyrint op papier te zetten. Daarna kwam een lange tijd van loslaten van onze teksten en een labyrintisch pad betreden om dit boek te ontwikkelen. Woensdag 3 februari 2021, waren we in het centrum van ons labyrintisch proces; de presentatie van het boek!

Met trots wil ik het in de wereld gaan zetten. Ik kies voor een vorm die in deze tijd past; een digitale workshop via Zoom op een tijdstip die rekening houdt met minder contacten in de avonduren.

In de workshop wil ik je de wegwijs maken in het labyrint met werkvormen die passen in de digitale wereld met het lopen van vingerlabyrinten en schrijfopdrachten. Maar ik wil je ook begeleiden om op enkele vierkante meters van je huis een labyrintisch pad te lopen. Het is een workshop in de geest van het boek voor iedereen; zowel voor degenen die al vaak een labyrint

Ik kijk uit naar je aanmelding en je op een digitale wijze kennis te laten maken met het labyrint

Om het nieuwe boek “Wegwijs in het labyrint; een reisgids om thuis te komen” te promoten vraag ik geen vergoeding voor de workshop.