Els de Jong

Ik maakte kennis met het labyrint op een conferentie in Amerika. Sindsdien ben ik gefascineerd door de werking van het labyrint. Als ik zelf een labyrint loop, dan loopt het labyrint ook mij. Door alle wendingen van de weg, brengt het ook mijn lichaam in beroering. De weg van het labyrint lijken op darmen. Het is een prima plek om dingen te verteren.

In 2005 maakte ik mijn eerste labyrint op een doek. Toen ik vijfig werd, legde ik het eerste labyrint in de tuin achter ons huis. Daarna bouwde ik tijdelijke labyrinten op een schoolplein en op het strand. Ik verkende de mogelijkheden om vingerlabyrinten met klei te maken. In 2010 bouwde ik een vast labyrint achter op mijn erf in Ermelo. Mijn doel is om mensen in contact te brengen met het labyrint. Dit doe ik door zelf workshops aan te bieden. Meestal werk ik daarbij met mensen samen. Zowel mijn vaste labyrint als het labyrint op het doek verhuur ik ook aan derden.

Van 1998 tot 2005 volgde ik mijn opleiding tot trainer en coach aan het Creative Problem Solvings Institute in Amerika. In 2002 voltooide ik mijn opleiding tot mediator.

Op mijn eigen terrein heb ik een labyrint gebouwd van berken en beukenstammen. Het centrum staat tussen vier Eiken bomen. Het is een echt natuur labyrint.

Lees meer over mijn activiteiten op www.labyrintinermelo.nl