Hans Baars – Meten is weten

Doordat ik al jaren geïnteresseerd ben in labyrinten, zijn er op geregelde basis workshops labyrint lopen in het Noorden van het land.
Een enkele keer wordt dit georganiseerd bij een bestaand labyrint, maar meestal gaan we er zelf een tekenen en vervolgens leggen en lopen. Daarbij werk ik meestal met vlas.

Mede naar aanleiding van bezoeken aan onder andere de kathedraal in Chartres en de vele labyrint symbolen die in Cornwall (GB) te vinden zijn, heeft deze hobby zich verder uitgebreid. Naast het lopen wordt ook geregeld het labyrint gezamenlijk gelegd. Het werken met energieën is wat mij vooral bezighoudt. Getuige het feit dat zodra een labyrint neergelegd en ingewijd is, er een energierijke plek ontstaat, vooral in het centrum van het labyrint. Fascinerend.

Werken met energieën is de overkoepelende naam voor mijn werkzaamheden. Maandelijks is er een woensdagmiddag bestemd voor wichelroedelopen op een energierijke plek, een labyrintwandeling of een workshop. Daarnaast wordt er tweemaal per jaar (in maart en oktober) een driedaagse cursus georganiseerd met daarbij het wichelen, werken met de Lecher antenne, het ontstoren van huizen en het doormeten van mens en dier. Hier komt het labyrint vanzelfsprekend ook ruim aan bod. Sinds een jaar is er ook een workshop piramide maken, georganiseerd in het midden van het land.

Hans Baars – Meten is weten

Kom ter inspiratie eens naar het noorden, het is minder ver weg dan je denkt, het is verder weg als je denkt.