Labyrint Hof van Heden

Welkom bij Lieve in Oostelbeers

Ieder op zijn eigen wijze, gaan we allemaal de zelfde weg.

Labyrinten vinden we al terug in verschillende eeuwenoude culturen. We treffen ze aan in het landschap in meanderende holle wegen, in onderaardse gangenstelsels, grotten en langs kusten. Later in de christelijke cultuur werden ze in kerkvloeren gelegd. De oerbetekenis was een inwijdingsweg in het mysterie van de cyclus van geboorte, leven, sterven en wedergeboorte. Het bracht de mens in contact met zijn plaats in de kosmos.

Het labyrint lopen betekent: een weg ‘naar binnen’ gaan. Het is een verstillende loopmeditatie. In de beweging naar het centrum maak je ruimte voor je innerlijke wijsheid. Het inzicht dat je zo ontdekt neem je mee op je terugweg naar buiten.

 

 

 

Het labyrint symboliseert de levensweg. Soms ben je dichtbij je doel, dan weer word je –ver van je bron, het centrum- teruggeworpen. Het labyrint lopen brengt je dichterbij jezelf in antwoord op vragen rond loslaten van ‘het oude’ (in werk, gezin of levensfase) zodat je kan focussen op ‘het nieuwe’. Ons labyrint, in de vorm die in de kathedraal van Chartres is te vinden,ligt in de Hof van Heden in Oostelbeers. En hier gaan we, ieder op zijn eigen wijze, allemaal dezelfde weg.

 

Je kunt ons labyrint bezoeken tijdens
– open dagen.
– labyrint-workshops.
– in combinatie met stilteretraites.
– en op afspraak.

Van harte welkom in de Hof van Heden

Jan Weeda en Lieve Janssens
Mail: janweeda@hetnet.nl of Bel 06 22 491 501
www.nieuwtij.nl
Facebook

 

Adres
Achterste Heistraat 9
5091 JB Oostelbeers
Nabij Tilburg en Eindhoven,
grenzend aan landgoed Baest.