Labyrint lopen in Vessem

Labyrinten zijn al duizenden jaren oud en je vindt ze over de hele wereld verspreid. Sinds 2010 ligt er ook een labyrint op het terrein van de Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem. Dit labyrint is in 2022 verplaatst naar het grasveld achter de herberg.

De weg door het labyrint wordt gezien als een metafoor voor je levenspad. In het echte leven kent ons pad immers ook de nodige – verwachte en onverwachte – wendingen. Met het lopen van het labyrint doen we dat als het ware na.

We lopen het labyrint ín naar de kern, verwijlen daar even en lopen weer terug, het labyrint uit. Deze vorm van het labyrint geeft vertrouwen, dat je je kern ook echt kunt bereiken.

Je hoeft dus niet naar Santiago of Rome te lopen om op pelgrimstocht te gaan…

We willen graag met een groep geïnteresseerden een dagje labyrint gaan lopen in Vessem.

Om 10.00 uur starten we met een kennismaking en introductie van het labyrint.

Daarna lopen we het labyrint voor een eerste ronde en delen we onze ervaringen.

Tussen de middag verzorgt de Pelgrimsherberg een heerlijke lunch.

Daarna is er tijdens de middagpauze de mogelijkheid om het Stiltecentrum bij de Jacobushoeve te bezoeken, of de prachtige nieuw ingerichte belevingstuin bij de Pelgrimsherberg te verkennen.

Na de pauze doen we een tweede ronde.

Om 16.00 uur sluiten we de dag af.

Data: 2x per jaar op een vrijdag in mei en oktober

2023: 13 oktober

2024: 4 mei en 11 oktober

De kosten voor deze dag zijn: € 35,- . De prijs voor 2024 is nog niet bekend. (voor koffie/thee, lunch en materialen)

Aanmelden stuur een mail met onderwerp ‘Labyrinth’ naar dagprogramma@pelgrimsherberg.nl

Vermeld alstublieft uw naam, leeftijd en geslacht in de mail.

 

Adres: Pelgrimsherberg Kafarnaüm, Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem

https://www.pelgrimsherberg.nl/labyrint-lopen-in-vessem/

 

PELGRIMSHERBERG KAFARNAÜM VESSEM

De Pelgrimsherberg Kafarnaüm ligt in het centrum van Vessem, nabij de kerk en het gemeenschaphuis. In onze herberg zijn pelgrims en zij die onderweg zijn op hun levensweg, van harte welkom. Op het grasveld in de tuin ligt een labyrint, wat iedereen kan lopen, nadat men zich bij de gastheer of gastvrouw heeft gemeld.

Kijk ook op onze website: www.pelgrimsherberg.nl

Het Labyrint bij de Pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem

Sinds begin oktober 2010 ligt er bij onze Pelgrimsherberg een heel oud symbool, een labyrint. Het lag eerst prominent op de toegangsweg van de hoeve. Je kon er bijna letterlijk niet omheen. Na een lange periode van praten, denken en overwegen, is het labyrint in 2022 verplaatst naar het grasveld in de tuin achter de herberg.

Een labyrint is net als een pelgrimsweg een symbool van de levensweg die wij met zijn allen gaan. Het labyrint lopen wordt vaak als een vervanger van de pelgrimsweg gebruikt voor mensen die de tocht naar een pelgrimsplaats niet kunnen gaan. We zijn hierbij uitgegaan van het klassieke symbool van een zogenoemd 7-paden labyrint.  Het is een oud symbool dat gebruikt wordt om het bewustzijn te vergroten: een reis om jezelf te ontdekken. Wandelen in een labyrint is een echte loopmeditatie. Men ontdekt al snel dat het wandelen de geest rustig en haar ook heel helder maakt. En dat heeft weer het voordeel dat men bijvoorbeeld oplossingen voor problemen veel sneller in zichzelf ontdekt. Men is in staat om alles terug te geven aan zijn/haar natuurlijk oplossend vermogen, waardoor men de dingen snel in een nieuw licht kan zien. Ons labyrint bestaat uit zeven paden, die uitmonden in het centrum. De zeven paden komen overeen met de zeven chakra’s. De chakra’s zijn lagen van subtiele energielichamen in het lichaam. Het labyrint nodigt uit haar pad regelmatig te bewandelen, je te bezinnen, en zo tot rust te komen. 2x per jaar wordt er een labyrintdag georganiseerd en het labyrint wordt vaak gebruik tijdens de pelgrimsweekenden, maar is natuurlijk ook bij andere gelegenheden en voor ieder ander beschikbaar. Voor verdere informatie is op de Pelgrimsherberg een kleine beschrijving aanwezig. Maar ook geven de leden van de werkgroep “Pelgrimeren voor Volwassenen”  (lidy.peters@gmail.com) en Jac Naus vanuit de werkgroep “Pelgrimeren voor de jeugd” (jjmnaus@gmail.com) graag meer informatie.