Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met het labyrint. Het pakte me meteen, het voelde vertrouwd en als iets dat bij me hoort.
Ik volgde de cursus van Selma Sevenhuijsen bij het Jungiaans instituut en ben gaan experimenteren. Het eerste labyrint dat ik maakte was op een strand in Turkije tijdens een opleidingsweek natuurcoaching. Een bijzondere ervaring omdat het bleef liggen!

Daarna volgden er meer: op het strand, in het duin, in de sneeuw, improviserend zingend door het labyrint, individueel, met een groep etc.

Ik ben natuurcoach en gebruik het labyrint o.a. bij individuele coachgesprekken en bij inspiratiewandelingen. Vaak gaat het om loslaten van iets, afscheid nemen. En soms is het juist heel open en gaat iemand met een vraag naar binnen die ie eens op een andere manier wil bekijken.

Ondertussen maakte ik ook een paar keer een labyrint voor iemand om een bijzondere verjaardag te markeren. Dat werden bijzondere gebeurtenissen. Het is nog een wens van me om een trouwritueel te ontwikkelen met het labyrint.

Met enige regelmaat organiseer ik een labyrintworkshop met open inschrijving. Individuele aanvragen zijn ook mogelijk, evenals een workshop voor een besloten groep. Mijn werkgebied is het Noord Hollands duinlandschap tussen Castricum en Egmond (en daarbuiten als er een vraag is).

Ik maak het labyrint het liefst in de natuur. Op het strand, gewoon door lijnen te trekken. Met takken op een open plek in het duin. Het samen takken verzamelen en daarna uitleggen is dan onderdeel van het proces. Met een paar bollen wol kan het zowel binnen als buiten.

Open staan en je laten verwonderen over wat er op je pad komt, is alles wat er nodig is.
Het labyrint raakt mensen en doet zijn werk. Daar een rol in te kunnen spelen, als hoeder van het labyrint ruimte en rust te bieden zodat mensen zich veilig voelen, ervaar ik als heel bijzonder.

Caroline Hogewoning
www.natuurcoachheiloo.nl
c.hogewoning@quicknet.nl
0622399764