Dafne Arlman

Ik ben Dafne en werk als zelfstandig ontwerper, illustrator en labyrintwerker in Amsterdam. Tijdens mijn examenjaar op de Design Academy Eindhoven (1998) ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het labyrint. In 2014 heb ik de opleiding tot labyrintwerker gevolgd bij Selma Sevenhuijsen, die ik kende van een Inca Pad workshop. We deelden onze dromen en zo onstond een nieuwe samenwerking.

Samen met Selma heb ik in 2015 een hartlabyrint ontworpen op doek (5x5m) met symbolen die terugkomen in haar boek: Koningin van het Vaticaan. Reis in het voetspoor van Matilda van Canossa. Tijdens twee Matilda reizen door Italië hebben we diverse malen hartlabyrinten gemaakt en gelopen. Het hoogtepunt was voor mij om het hartlabyrint met mijn moeder te lopen. Ik ervaarde dat als heel helend.

In 2017 heb ik voor de Hooglandse kerk in Leiden een 8-hoekig labyrintdoek ontworpen (9x9m). Voor de tentoonstelling ‘Geloof in geluk’ in de St Bavo Kathedraal Haarlem heb ik een klein 8-hoekig labyrintdoek ontworpen (5x5m). Verder maak ik labyrinten op verzoek op school, tijdens kunstroutes of voor groepen.

info@dafnearlman.nl
www.dafnearlman.nl

Labyrintdoek (5x5m) voor St Bavo Kathedraal Haarlem, 2021

Labyrintdoek (9x9m) voor Hooglandse Kerk Leiden, 2017

Zomer Zonnewende Labyrint, i.s.m. Selma Sevenhuijsen en Isabella Verbruggen, Italië 2018

Wereld Labyrint Dag, Vondelpark Amsterdam 2018

Klassiek labyrint tijdens kunstroute, Amsterdam 2018

Hartlabyrint in de duinen, ter ere van (over)grootouders, Den Haag 2018

Hartlabyrint ter ere van ‘Week van de goede sfeer’ GGS1 Amsterdam 2017