Gerard van der Waard

Op zoek naar zin en betekenis van leven en geïnteresseerd in wat men alternatieve en/of esoterische literatuur noemt viel mijn oog in 2006  op een boek van Roger Rundqvist, getiteld “Het labyrint als inwijdingsweg”.

Ik was compleet verrast door wat ik daarin aantrof.
Nooit van gehoord.

Ja wel van doolhoven, maar van labyrinten…
Dat er zoveel informatie over bestond, dat er zo’n diepe betekenis onder verborgen zit, dat het zoveel teweeg kan brengen, het trof mij ten diepste…

 

Ik raakte erover in gesprek met Marieke Willemse, zangpedagoge en begeleidster bij verdiepings- en groeiprocessen  Haar reactie was veelzeggend: “Waarom heeft niemand mij er ooit van verteld?”

Zo vonden wij elkaar en besloten we om ons te verdiepen in dit fenomeen met de bedoeling deze kennis door te geven en vooral mensen de gelegenheid te geven het labyrint te lopen en te ervaren. Op zoek naar informatie vonden we Selma Sevenhuijsen op ons pad, Lauren Artress, en uiteraard Chartres, en zoveel meer.
Het labyrint bleek een enorme rijkdom te bevatten: de energie ervan en het effect dat het lopen binnen deze ogenschijnlijk simpele vormen op ons mensen kunnen hebben: we wilden anderen daar graag deelgenoot van maken.

Vanaf 2007 hebben wij samen of apart in Haarlem, Heemstede, Zutphen en bij verschillende gelegenheden allerlei workshops gegeven of labyrintlopen begeleid. Vaak rond een thema, op bepaalde tijden van het jaar, maar ook wel gewoon ‘zo maar’.

Marieke verhuisde naar het oosten van het land. In Ad de Graaf vond ik in 2015 een nieuwe, enthousiaste labyrintpartner. Sindsdien ontdekken we ook steeds meer wat voor mogelijkheden de verschillende labyrinten hebben en wat hun energie voor ons mensen kan betekenen en er valt nog veel te ontdekken wat voor ons nog verborgen is of nog niet bekend. Zo blijkt het klassiek labyrint tal van mogelijkheden voor gebruik en toepassing te hebben.
Tijdens workshops worden wij telkens weer getroffen door wat we ervaren, zien en voelen wanneer mensen het labyrint lopen. En velen die het labyrint betreden melden ons na afloop, dat het labyrint hen in het hart geraakt heeft.

Ik voel dankbaarheid dat ik hiermee bezig mag zijn.

Voor mij biedt het labyrint
ruimte voor heling,
ruimte voor groei,
ruimte om te ademen,
ruimte om te leven en te mogen zijn.
Hier wil ik anderen dan ook graag deelgenoot van maken, samen met mijn labyrintmaat Ad.

Kinderen weten er alles van.

Wil je contact of heb je vragen:  intlabyrint@gmail.com