Gerard van der Waard

Op zoek naar zin en betekenis van leven en geïnteresseerd in wat men alternatieve en/of esoterische literatuur noemt viel mijn oog in 2006  op een boek van Roger Rundqvist, getiteld “Het labyrint als inwijdingsweg”.

Ik was compleet verrast door wat ik daarin aantrof.
Nooit van gehoord.

Ja wel van doolhoven, maar van labyrinten…
Dat er zoveel informatie over bestond, dat er zo’n diepe betekenis onder verborgen zit, dat het zoveel teweeg kan brengen, het trof mij ten diepste…

 

Ik raakte erover in gesprek met Marieke Willemse, zangpedagoge en begeleidster bij verdiepings- en groeiprocessen (www.zielenzang.nl) Haar reactie was veelzeggend: “Waarom heeft niemand mij er ooit van verteld?”

Zo vonden wij elkaar en besloten we om ons te verdiepen in dit fenomeen met de bedoeling deze kennis door te geven en vooral mensen de gelegenheid te geven het labyrint te lopen en te ervaren. Op zoek naar informatie vonden we Selma Sevenhuijsen op ons pad, Lauren Artress, en uiteraard Chartres, en zoveel meer.

Vanaf 2007 hebben wij samen of apart in Haarlem, Heemstede, Zutphen en bij verschillende gelegenheden allerlei workshops gegeven of labyrintlopen begeleid. Vaak rond een thema, op bepaalde tijden van het jaar, maar ook wel gewoon ‘zo maar’.
En telkens weer werden en worden we getroffen door wat we zien en voelen wanneer mensen het labyrint lopen, door wat wij van hen terug mogen horen. We voelen dankbaarheid dat we hiermee bezig mogen zijn.

Marieke Willemse woont in Brummen (Gld). Op deze site onder Gelderland kunt u meer informatie over haar vinden.

Hoe waardevol ik het labyrint vind
en hoe ik het ervaar:
voor mij is het labyrint
een ruimte voor heling,
ruimte voor groei,
ruimte om te ademen,
een ruimte om te leven en
te mogen zijn.
Kinderen weten er alles van.

Hier wil ik anderen dan ook graag deelgenoot van maken. Dat breng ik tot uitdrukking in mijn emailadres: intlabyrint@gmail.com