Thea Verkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Thea Verkerk en woon in Alkmaar Ik werk nu zo’n jaar of 12 met het labyrint meestal in de vorm van workshops op het strand.

Het labyrint fascineert mij al heel lang het zal zo’n 30 jaar geleden zijn dat ik een tekening van het Chartres labyrint zag en erover hoorde. Kort daarop besloot ik naar Chartres te gaan We betraden we vol verwachting de kathedraal om er daar achter te komen dat het labyrint vol stond met stoeltjes. Toch wisten we al klimmend en schuivend het labyrint te lopen en was het een bijzondere ervaring. …

Het labyrint bleef met me meegaan , ik kan zeggen: het labyrint hoort bij mij. Al jaren verzet ik mij tegen het efficiency denken dat geen ruimte laat voor de ontdekkingen onderweg, de omwegen, voor de langzaamheid, voor het stil blijven staan ook en dat zich alleen richt op de kortste weg van A naar B. Cirkels en omwegen, dat is voor mij de weg van het leven. Ik heb al vaak nieuwe inzichten gekregen in dingen die mij bezighielden door het lopen van een labyrint, of het nu een groot labyrint was, een vingerlabyrint of zelfs een imaginair labyrint!

In 2008, ik was inmiddels begonnen zelf labyrintworkshops te geven, volgde ik in Chartres bij Lauren Artress de labyrinthfacilitator cursus. Dit gaf extra verdieping en bracht me in contact met allerlei labyrintenthousiasten over de hele wereld. Ik vind het een voorrecht om mensen kennis te laten maken met labyrinten en de betekenis die ze voor hen kunnen hebben. Elke keer ben ik weer verbaasd wat mensen met en door het labyrint alles ontdekken, kleine wondertjes zijn het vaak.

 

 

 

 

 

 

 

Mijn labyrintwerk nu:

– elke zomer geef ik een aantal avondworkshops aan het strand van Bergen aan Zee en soms ook op andere plekken. Ik geef een introductie, leer mensen hoe ze een klassiek labyrint kunnen tekenen en daarna maken we met elkaar een groot, klassiek labyrint op het strand dat we dan in stilte lopen.

– ik geef workshops voor speciale groepen die mij uitnodigen, dat kunnen bv vrouwengroepen zijn , een groep vrijwilligers van een organisatie, maar ook bv vriendinnen die zo een verjaardag van een van hen willen vieren. Ik heb een klassiek labyrint van steenstrips dat ik overal uit kan leggen.

– ik gebruik het labyrint ook vaak als onderwerp in het maken van mijn digitale kunst. Ik druk ze af en maak er kaarten van of ook grotere afbeeldingen .

Ik had een therapeutisch praktijk maar werk nu niet meer, maar in de laatste jaren heb ik mij naast mijn werk met labyrinten toegelegd op het maken van fractals: oervormen waarin de spiraal een heel belangrijke rol speelt. Je kunt wat van deze fractals vinden op http://theaver.deviantart.com Ik maak ook combinaties tussen fractal en labyrint kunst.