Marion Kuiperi

Ik woon en werk in Den Haag en omstreken, en het strand speelt een grote rol in mijn leven.

Mijn eerste labyrint liep ik op een plein in A’dam waar Henk Coppens met volle maan een labyrint had getekend.
Het voelde als thuiskomen. Ik werd er enorm blij van, een blijdschap die van binnenuit kwam. Nog steeds overkomt me dat als ik een labyrint zie, maak of loop. Ik voel, als ik naar mijn eigen centrum ‘loop’, dat ik me –behalve met mezelf- met iets groters verbind, het onnoembare. En voel me dan verbonden met het grote mysterie van leven en dood.

 

Ieder jaar ga ik minstens één keer naar de kathedraal van Chartres met haar bijzondere energie om daar het labyrint (van 11 paden) te lopen. Sinds 2017 organiseer ik een reis voor vrouwen naar deze krachtplek.

 

 

Ik besloot van het labyrint mijn werk te maken, als onderdeel van de rituelen rond belangrijke overgangsmomenten die ik begeleid. Regelmatig organiseer ik een labyrintloop aan de vloedlijn op het strand in Den Haag. Ook heb ik een doek van 7,5 x 7,5 m met het klassiek labyrint en een doek van 5 x 5 m met het pimalabyrint, dat binnen en buiten gelegd en gelopen kan worden. Deze doeken kunnen geleend/gehuurd worden.

 

 

Ieder jaar op nieuwjaarsdag maak ik een lichtjeslabyrint op het strand dat mensen om 17.00 uur kunnen lopen om het nieuwe jaar te verwelkomen.

Rond Allerzielen op 2 november maak ik een hartlabyrint van lichtjes waarin mensen de hartsverbinding met hun overleden dierbare kunnen lopen.

 

Omdat ik als stembevrijder veel met zang doe, bied ik de workshop ‘Zing je vrij in het labyrint’ aan, waar je in een zevenpadig labyrint gelegd met de chakrakleuren kunt ontdekken waar je stem vrij klinkt.

Van 2011 t/m 2013 heb ik op de dag van de wereldvrede, 21 september, een groot (klassiek) labyrint op het strand gemaakt dat mensen voor de vrede konden lopen, waarbij tegelijkertijd vredesmantra’s vanuit de vijf grote wereldreligies gezongen werden.  Sinds 2014 heb ik me verbonden aan Stichting Peace in the Park waar ik op deze dag mijn doek met een klassiek labyrint heb neergelegd in de achtertuin van de Koning (Paleistuinen in Den Haag) en de bezoekers de hele dag het labyrint konden lopen gericht op vrede.
Sinds 2017 ligt er in de Paleistuin een permanent labyrint dat tussen zonsopkomst en zonsondergang door iedereen gelopen kan worden.
Ook is in datzelfde jaar een Chartres labyrint aangelegd in Wijkparkje Kortenbos in Den Haag, dat altijd gelopen kan worden.

Tot slot ligt er sinds 2018 op begraafplaats Westduin in Den Haag een hartlabyrint dat overdag gelopen kan worden.

Meer  info:

www.ruimtevoorrituelen.nl

marion@ruimtevoorrituelen.nl  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilten vingerlabyrint

Peace in the park

 

 

 

 

 

 

 

permanent labyrint Paleistuin Den Haag