Mathilde van Mil

Als jonge vrouw, in een lastige fase in mijn leven bezocht ik met Pasen de kathedraal van Chartres.

Bijna toevallig liep ik daar voor het eerst een labyrint; het roos labyrint in de vloer. Het was een wonderlijke ervaring, het verdriet van de realiteit stond opeens naast inzicht en vreugde en perspectief. Tegenstellingen leken samen te vallen in nieuwe ervaringen.

 

Ik ontdekte het labyrint als oeroud universeel symbool voor de levensweg van de mens; de weg van de individuatie en de omcirkeling van het Zelf  (C.G. Jung), omdat het leven ook vol bochten, wendingen en keerpunten zit. Het lopen van een labyrint kan helpen bij het bereiken van innerlijke harmonie tussen belevingswereld en buitenwereld.

 

In mijn leven en mijn werk als Analytisch therapeut en Jungiaanse coach staat de innerlijke belevingswereld centraal. De ervaringen die opgeroepen worden door wat er op ons afkomt in het leven met  alle wendingen, bochten en keerpunten.

Uit onderzoek  blijkt  dat contact met deze unieke vaak onbekende, wonderlijke en soms enge ervaringswereld een reis van een  Held blijkt te zijn.

Net als in sprookjes en mythen gaat de Held op pad, wordt op de proef gesteld door monsters, heksen, reuzen of natuurgeweld. Om uiteindelijk gelouterd en wijs geworden terug te keren naar huis.

Het ontdekken van deze Held en zijn reis in onze binnenwereld geeft vitaliteit, creativiteit en bevordert de gezondheid.

 

In mijn praktijk werk ik met het Labyrint om inzicht in levensvragen te krijgen, therapeutisch als hulpmiddel bij behandeling van psychische klachten, en als ritueel bij een belangrijke levensgebeurtenis. Dit kan zowel individueel als in groepen (teams op het werk).

 

Voor algemene informatie zie www.mathildevanmil.nl

Voor een vraag en een antwoord op maat: mathildevanmil@kpnplanet.nl